Šport > Košarka
12 ogledov

Russell čaka Jordana za ena na ena

Bryon Russell (Jazz) in Michael Jordan (Bulls) v finalu lige NBA leta 1998.
1/11
AFP
"Takoj se lahko pomeriva ena na ena. Kar naj pride. Lahko se pomeriva za njegovo letalo," je Bryon Russell izzval Michaela Jordana. "Jaz imam kratke hlače že oblečene."

Govor Michaela Jordana ob sprejemu v Hišo slavnih še naprej odmeva. Ne le zaradi solz, predvsem zaradi besed Bryonu Russllu. Ko je Jordan govoril o svoji karieri, se je spomnil leta 1993, ko je prekinil svojo kariero in igral bejzbol. Takrat je obiskal pripravljalni kamp Utah Jazzov, s katerimi se je na svojo debitansko sezono pripravljal Russell. Slednji ga je takrat izzval, naj se vrne. "Rekel mi je: Zakaj si nehal? Jaz bi te lahko zaustavil. Če te še kdaj vidim v kratkih hlačah … In ko sem se vrnil v NBA, sem leta 1995 res zaigral proti Utahu. Ko je na tisti tekmi Russell stopil do mene, sem mu rekel: Se še spomniš, kaj si mi rekel pred dobrim letom? Lahko me zaustaviš, lahko me utišaš, rad bi igral proti tebi … In dobil je priložnost." Leta 1998 sta se Jordan in Russell oziroma moštvi Chicago Bulls in Jazzi srečali v velikem finalu. Air je odločilni koš za osvojitev prvenstva osvojil prav v neposrednem dvoboju s Bryonom. "Od tistega dne si mislim: Ko ga še kdaj srečam, se bova udarila," je ob sprejemu v Hišo slavnih še dejal Jordan.

 
 

Lahko organiziramo televizijski prenos. Pa da vidimo, če Michael res še zna.

Bryon Russell

 
Bryon Russell se je zdaj odzval na izziv svojega nekdanjega tekmeca. "Takoj se lahko pomeriva ena na ena. Kar naj pride. Naj se usede na svoje zasebno letalo in prileti. Ima milijone dolarjev. Lahko se pomeriva za njegovo letalo. Čakam ga v rekreativnem centru v Calabasasu v Kaliforniji. Lahko pokličemo še Marka Jacksona, da bo komentiral dvoboj. Za sodnika bi izbrali Mitcha Richmonda. Lahko organiziramo televizijski prenos. Pa da vidimo, če Michael res še zna." Ob tem izzivu je Russell dejal, da ga Jordanove besede ob sprejemu v Hišo slavnih sicer niso užalile, saj je bil takrat pač naiven novinec, so ga pa spodžgale, da se res pomerita. "Ob vseh tekmecih, ki bi jih ob sprejemu lahko omenil, se je spomnil prav name. Vesel sem, da sem bil del njegovega govora o sprejemu v Hišo slavnih." Russell Jordanu sporoča, naj od skupnega prijatelja dobi njegovo telefonsko številko in ga pokliče, da se zmenita za dvoboj, saj: "Jaz imam kratke hlače že oblečene."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.