Šport > Košarka
34 ogledov

Rutinirano do pričakovane zmage

Hrovat Dino Murić Union Olimpija Mega Leks Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v prvem krogu Lige Telemach za prvaka premagala košarkarje Grosbasketa s 64:56 (14:10, 28:25, 48:33).

Košarkarji Grosbasketa so že z uvrstitvijo v ligo za prvaka dosegli zgodovinski uspeh, z neobremenjeno igro pa bodo v tem delu tekmovanja skušali favoritom prekrižati načrte. V prvih 20 minutah so bili na dobri poti, da zagrenijo življenje Unionu Olimpiji, a so zeleno-beli z odlično tretjo četrtino, ki so jo dobili z 20:8, stvari postavili na svoje mesto.

Ljubljančani so se tekmecem v ligi Telemach pridružili šele v drugem delu državnega prvenstva. V prvi četrtini so gosti sicer večino časa vodili, a se domači niso dali. V drugih 20 minutah je Olimpija večkrat pobegnila, a je Grosbasket vsakič ulovil priključek.

Dokončno so Grosupeljčani onemogli v tretji četrtini. Na začetku te se je razigral Alen Omić, ki je dal šest od 10 točk Olimpije, prednost zmajev je nato le še naraščala, pred zadnjo četrtino pa je znašala že velikih 48:33.

A je visoka prednost v zadnjih 10 minutah zmaje nekoliko uspavala. Grosbasket se je nevarno približal, dobri dve minuti pred koncem je zaostajal 50:57, vendar so gosti na koncu brez težav slavili. Pri Olimpiji se je s 13 točkami, sedmimi skoki in tremi podajami izkazal Dino Murić, pri Grosbasketu je 13 točk in osem skokov zbral Petras Baločka.

Grosbasket bo 2. krogu igral proti Zlatorogu, Union Olimpija pa proti Krki. Obe tekmi bosta v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.