Šport > Košarka
2 ogledov

S Partizanom kar doma?

Košarkarji in trener Olimpije so v Tivoliju spremlaji tudi hokejiste. Bodo prav Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so na odločilni tretji četrtfinalni tekmi prepričljivo premagali Crveno Zvezdo, na zaključnem turnirju četverice pa bo njihov prvi nasprotnik Partizan.
 
 

Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili enega od ciljev sezone. Menim pa, da smo lahko še boljši.

Aleksandar Džikić

 
"Na zadnji tekmi smo povsem povozili tekmeca. Dokazali smo, da smo trenutno za razred boljši od Crvene Zvezde," se zadnjega odigranega srečanja spominja krilni igralec Olimpije Saša Dončić . Ta v polfinalu tekmovanja pričakuje še težjo tekmo: "Menim, da sta prav Olimpija in Partizan najmočnejši ekipi v ligi NLB. Pravzaprav bo šlo za finale pred finalom. Do zaključnega turnirja imamo še skoraj cel mesec in v eni tekmi smo vsekakor sposobni premagati tudi Partizan. Čeprav so favoriti, je žoga okrogla, in potrudili se bomo, da pridemo v finale." O uspehu razmišlja tudi Goran Dragić : "Partizan je favorit. Je pa res, da nastopa tudi v Evroligi in bodo Beograjčani verjetno bolj utrujeni kot mi. To bomo poskušali izkoristiti."

Peter Vilfan verjame, da bo turnir priredila Ljubljana. © Anže Petkovšek

 
Prireditelj v sredo
Letošnji final four jadranske košarkarske lige bo potekal od 25. do 27. aprila, prizorišče zaključnega turnirja pa še ni znano. V igri za prireditelja so še vedno štiri mesta. To so Vršac , Banjaluka , Zadar in Ljubljana , odpadlo pa je že glavno mesto Črne gore Podgorica . Po besedah glavnega operativca lige Romana Lisca nobeden od omenjene četverice nima prednosti, vendar naj bi bila po naših informacijah organizaciji turnirja najbližje prav ljubljanska dvorana Tivoli .

"Glede na vsa dogajanja v letošnji sezoni menim, da je najbolj primerno, da je zaključni turnir v Ljubljani. Srbske ekipe imajo pomisleke glede igranja na Hrvaškem, enako pa velja tudi za hrvaške klube, ki ne želijo igrati v Srbiji. Sam sicer ne vidim nobenih težav, ampak tako pač je,"
se je z nami strinjal tudi nekdanji odlični košarkar Peter Vilfan . Ta je naštel kar še nekaj prednosti, ki bi jih prinesla takšna odločitev: "Pogoji v Ljubljani so praktično idealni. Dvorana je dovolj velika, glede na zadnje predstave Olimpije pa bo zagotovo polna. Vsi bi se tu tudi počutili varno in dobro." Tudi Partizan je za. "Idejo o igranju v Ljubljani je podprlo tudi vodstvo Partizana. To so jasno pokazali," je še povedal Vilfan. Po njegovem mnenju bi bil lahko dober turnir tudi v Banjaluki, kjer si zelo želijo organizirati tako velik dogodek, vendar zardi omenjenih razlogov stavi na Ljubljano.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.