Šport > Košarka
6 ogledov

S Pipanom in navijači v Atene

pipan_main_afp Žurnal24 main
Julija bodo kvalifikacijski turnir za olimpijske igre gostile Atene. Direktor slovenske reprezentance Tone Krump je z izborom zelo zadovoljen in verjame, da se bodo z Alešem Pipanom uvrstili na OI.

Dvanajst košarkarskih reprezentanc sveta se bo julija 2008 v Atenah pomerilo za zadnja tri mesta na olimpijskem turnirju. Tone Krump, direktor slovenske košarkarske reprezentance, je za zurnal24.si komentiral izbor Aten za prireditelja kvalifikacijskega turnirja: "Zaradi mnogih razlogov je ugodneje, da te kvalifikacije opravimo v Atenah, oziroma v Grčiji. Prvič je bliže, drugič je logistično lažje organizirati, tretjič pričakujemo, da bodo tudi naši navijači v bistveno večjem številu pohiteli do Aten. Povsem drugačna slika bi bila, če bi bilo to v Ameriki. Zato smo zelo zadovoljni, da je to v Atenah."  Dušan Šešok, predsednik KZS, pa je takole komentiral žreb v Chicagu: "Želja, da bi FIBA med Grčijo in Portorikom za organizatorja kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah izbrali prvo, se nam je uresničila. Atene smo si namreč želeli predvsem zato, da bi igrali v Evropi, kjer bomo bližje navijačem, in kjer nam ob že tako hudi časovni stiski ne bo potrebno dragocenega časa tratiti za prilagajanje na večjo časovno razliko. Nestrpno že čakamo žreb, že zdaj pa lahko obljubim, da bomo vsi skupaj napeli vse moči, da bi se nam v Grčiji julija ob pomoči čim večjega števila slovenskih ljubiteljev košarke izpolnila še kakšna velika želja."

Žreb skupin za kvalifikacijski turnir bo 31. januarja prihodnje leto. Posebnih želja glede nasprotnikov v prvem delu kvalifikacij direktor Krump nima: "Ne vemo, po kakšnem principu bo Fiba zastavila žreb. Verjetno bomo v krogu nosilcev žreba. Meni je vseeno in mislim, da enako razmišljajo tudi strokovni štab in ekipa. V vsakem primeru se je treba prebiti skozi te kvalifikacije z zmagami ."

Slovenska košarkarska reprezentanca potuje v Atene na kvalifikacijski turnir za OI. © AFP

 


 
 

Aleš je svoje delo opravil več kot uspešno, več kot korektno in zelo kvalitetno.

Tone Krump

 
V času božičnih praznikov se bosta srečala dosedanji selektor Aleš Pipan in direktor Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok . Krump verjame, da bodo pogodbo s Pipanom podaljšali: "V kratkem bomo na strokovnem svetu in izvršnem odboru obravnavali njegovo poročilo. Kar se tiče mene in mojega videnja, ne vidim razloga, da bi karkoli spreminjali. Aleš je svoje delo opravil več kot uspešno, več kot korektno in zelo kvalitetno, zato ne vidim razloga, da bi moralo priti do kakršnekoli spremembe. Realno pričakujem, da bomo z Alešem nadaljevali skozi kvalifikacije, in upam, da tudi skozi olimpijske igre."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.