Šport > Košarka
3 ogledov

S poškodbo v boj za drugo mesto

Primož Brezec pravi, da bi bil zanj lahko ta povratek v Evropo boljši. Žurnal24 main
Pogovarjali smo se s Primožem Brezcem. Z Lottomatico Romo se bori za drugo mesto v italijanski ligi, a vsaj na naslednji tekmi soigralcem zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati.
 

Težave s poškodbami

Slovenski košarkarji, ki si služijo kruh v italijanskih klubih, imajo v tej sezoni veliko težav s poškodbami. Z njo se trenutno ubada tudi Primož Brezec, ki bo tako izpustil tekmo proti Bennetonu, kmalu pa bo na tekmah rimske Lottomatice spet zaigral Sani Bečirovič.

Do konca rednega dela italijanskega prvenstva je še šest kol. Trenutno ste tretji, vendar ste izgubili v zadnjih dveh kolih ...
V zadnjem kolu smo nekoliko presenetljivo izgubili proti Ferrari, saj je ta precej slabša ekipa kot mi. Do konca rednega dela se bomo s klubom La Fortezza Bologna borili za drugo mesto, ki prinaša prednost domačega igrišča do finala končnice. Imajo eno zmago več kot mi, zato si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Bo težko, saj nimamo lahkega razporeda. Že jutri igramo v gosteh pri Benettonu, sam pa ne bom nastopil zaradi težav s tetivo na nogi.

Kako huda je ta poškodba?
Vlečem jo že kar nekaj časa. Okoli dva tedna že imam težave. Ultrazvok je pokazal, da je vneta in da je v njej tudi nekaj vode. Moram počivati. Nimam samo težav pri igranju, trenutno me ta reč moti tudi pri navadni hoji. Hodim na terapije in upam, da se bom čim prej vrnil na igrišče.

Težave ima tudi Sani Bečirovič. Kdaj se bo on vrnil na parket?
Sani je zadnji teden začel trenirati in menim, da bo igral že na tekmi proti Bennetonu.

V Trevisu igra tudi Domen Lorbek. Se slovenski igralci med sezono srečujete tudi zunaj parketa?
Ne. Videvamo se samo na igrišču in pred samimi tekmami. Zato so krive tudi razdalje. Uroš Slokar igra za Fortitudo iz Bologne, Domen za Benetton in Marko Tušek za Air Avellino. Še zlasti prva sta daleč od Rima.

Trenutno je Primož poškodovan. © EPA

 
Je bila odločitev, da se vrnete v Evropo, pravilna?
Na koncu sezone se bo štelo žive in mrtve. V sezono smo krenili zelo uspešno tako v italijanskem prvenstvu kot tudi v Evroligi. Kasneje je prišlo do težav. Trener Jasmin Repeša je odstopil, sam sem se poškodoval, nato pa sem imel tudi precej manjšo minutažo. Vsekakor bi lahko bilo bolje. Po koncu sezone bo treba pogledati, ali so bili cilji izpolnjeni. V Evroligi smo ga izpolnili, saj smo se uvrstili v Top16, v pokalu smo izpadli, preostane nam tako le še državno prvenstvo.

Omenili ste Evroligo. Jo po vašem izpadu še spremljate?
Četrtfinale sem kar spremljal. Menim, da so si CSKA, Panathinaikos in Olympiacos zasluženo priigrali nastop na zaključnem turnirju. PAO je z dominantno igro povsem razbil Sieno, največ zaslug pa ima zagotovo trener Željko Obradović. Taktično je povsem nadigral glavnega stratega Siene. Olympiacos je pred to sezono porabil veliko denarja za okrepitve in vsekakor ni presenečenje, še vedno pa je izjemno močen tudi CSKA. Tudi zmagovalec dvoboja med Barcelono in Tau Ceramico si bo Final Four priigral povsem zasluženo. Sicer sem bil prepričan, da bodo Baski premagali Barcelono, in nisem pričakoval pete tekme. Vsekakor bodo v Berlinu zaigrali štirje velikani evropske košarke.

 
 

Po koncu sezone bo treba pogledati, ali so bili cilji izpolnjeni. V Evroligi smo ga izpolnili, saj smo se uvrstili v Top16, v pokalu smo izpadli, tako nam preostane le še državno prvenstvo.

Primož Brezec

 
Morda že razmišljate tudi o reprezentanci in evropskem prvenstvu, ki bo septembra na Poljskem?
Zaenkrat še ne veliko. S predstavniki Košarkarske zveze Slovenije smo se srečali pred nekaj časa, zdaj smo v stikih, vsi igralci pa smo tudi že dobili načrt priprav in tekem. Zveza je vsekakor naredila korak naprej.

Vas moti, da je Fiba Europe pred kratkim sprejela odločitev, da na EP lahko potuje le 12 igralcev in ne predvidenih 14?

Ne. To ne bo imelo veliko vloge. Res je, da bomo imeli tri tekme v treh dneh, vendar je popolnoma vseeno. Menim, da je bil predlog, da se lahko prvenstva iz vsake države udeleži 14 igralcev, popolnoma nepotreben.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.