Šport > Košarka
4 ogledov

S šestim igralcem po presenečenje

Sašo Ožbolt je v zadnjem času veliko časa preždel na klopi. Strah je še vedno pr Žurnal24 main
Sašo Ožbolt je v zadnjih treh sezonah zaradi poškodbe kolena v Evroligi odigral prav toliko tekem. Zdaj se Primorec počasi, a zanesljivo vrača na evropske parkete.
 

Preberite še

Ameriški dvojec pri zmajih
Pred gostovanjem Tau Ceramice v Tivoliju

Kako je zdaj z vašim kolenom?
Koleno me preseneča iz dneva v dan. Včasih tudi ne najbolje. Bolečine so vseskozi prisotne. Enkrat so manjše, drugič pa težave bolj občutim.

 
 

Ko bomo enkrat zmagali proti tako težkemu nasprotniku, bo nato naprej vse veliko lažje.

Sašo Ožbolt

 
Se to pozna pri vaši igri? Vas je strah novih poškodb?
Strah je seveda prisoten. Zaradi tega tudi ne prevzemam dovolj odgovornosti. V obrambi že kar dobro funkcioniram, v napadu pa se nekako skrivam. To se je še zlasti videlo na tekmi v Badaloni, ko je Joventut zaigral zelo agresivno v obrambi. Pravzaprav smo vsi, ne samo jaz, slabo odreagirali na njihov pritisk in to bo treba popraviti.

Prepričan je, da bo dvorana Tivoli v četrtek polna. © Saša Despot

 
Bo v četrtek kljub porazu na prvi tekmi dvorana Tivoli polna?
To ni bilo nikoli vprašljivo. Že sam podatek, da je prodanih že 75 odstotkov vseh vstopnic, je zelo zgovoren in upam, da navijačev ne bomo razočarali. So naš šesti igralec in z njihovo pomočjo lahko presenetimo tudi Tau Ceramico.

Baskovski klub ima zelo močno ekipo. Od kod preži največja nevarnost?

Že sam seznam imen, ki jih imajo pri Tau Ceramici, veliko pove. Imajo štiri izjemne zunanje igralce, prav tako pa so močni tudi pod košem. Argentinec Pablo Prigioni je motor ekipe. Sicer ni tako nevaren za koš, vendar odlično razigrava soigralce. Igor Rakočević je eden izmed najboljših branilcev v Evropi in ga bo zelo težko zaustaviti, pod košem je izjemni Tiago Splitter, Will McDonald pa je tudi v prvem kolu, ko je bil izbran za najkoristnejšega igralca, pokazal svojo kakovost. Vendar ni nevarna samo ta četverica, nevarni so pravzaprav vsi košarkarji Tau Ceramice. Vendar, če bomo v obrambi igrali tako, kot znamo, in bomo tudi v napadu izgubili manj kot deset žog, potem lahko tudi zmagamo.

Prav te izgubljene žoge, imeli ste jih 21, so razlog za izgubljeno tekmo v Badaloni.
Vsekakor. Ponavadi dobivamo tekme takrat, ko imamo največ deset ali enajst izgubljenih žog. Na tem delu igre bo treba v zadnjih dneh pred tekmo največ delati. Najti moramo rešitev, kako odgovoriti na njihov pritisk.

 
 

Upam, da navijačev ne bomo razočarali. So naš šesti igralec in z njihovo pomočjo lahko presenetimo tudi Tau Ceramico.

Sašo Ožbolt

 
Pričakujete zelo agresivno igro Tau Ceramice?
Da. Prepričan sem, da so si vsi tekmeci ogledali našo tekmo z Joventutom. Videli so lahko, da ne igramo najbolje ob tekmečevem pritisku po celem igrišču. Verjetno bodo na podoben način igrali tudi košarkarji Tau Ceramice. Na to se bomo poskušali pripraviti. Odigrati moramo pametneje, kot smo to storili v zadnjih minutah tekme v Badaloni.

Upa, da bo šlo pod Rožnikom samo še na bolje. © Saša Despot

 
Tudi sami ste bili pred poškodbami znani kot dober obrambni igralec. Boste tokrat zadolženi za Rakočevića?
Zaenkrat še ne vem, katere naloge mi bo trener Aleksandar Džikić zaupal. Potrudil se bom po najboljših močeh, da jih bom izpolnil. Se pa spominjam, da sem že igral proti Rakočeviću, in menim, da kar uspešno.

Kako pa je z izkušnjami ostalih? Pri Olimpiji je precej igralcev, ki to sezono prvič igrajo v Evroligi. Bodo napredovali iz tekme v tekmo?

Prepričan sem v to. Potrebujemo še nekaj časa. Zelo prav bi nam prišla zmaga na kakšni tekmi, kjer na papirju nismo favoriti. V Badaloni smo imeli lepo priložnost za kaj takšnega, tudi uspeh na gostovanju pri Crveni zvezdi v jadranski ligi bi nam zelo koristil. Žal smo izgubili obe tekmi. Ko bomo enkrat zmagali proti tako težkemu nasprotniku, bo nato naprej vse veliko lažje.

 
 

Zaenkrat se še pozna, da smo v zadnjem času imeli kar nekaj težav s poškodbami.

Sašo Ožbolt

 
Na zadnji tekmi v Badaloni je odlično igral Mirza Begić. Vas je presenetil? Lahko na naslednjih tekmah odlično nastopi še kdo od mladih igralcev?
Mirza me sploh ni presenetil. Že v pripravljalnem obdobju na novo sezono je prikazal nekaj odličnih partij. Veliko se je naučil v pretekli sezoni. Imamo kar nekaj nadarjenih igralcev, ki lahko odigrajo izjemno. Vladimir Golubović je tako odlično nastopil proti Vojvodini. Za nas bi bilo zelo dobro, če bi se oba dopolnjevala. Da se ne bi poznalo, če bi kdo od njiju odigral kakšno tekmo malce slabše.

Lani je v Ljubljani padel sloviti CSKA, zakaj ne bi v četrtek tudi Tau? © SPS

 
Bi lahko rekli, da se forma Olimpije stopnjuje?
Prepričan sem, da že igramo dobro. Res pa je, da pridejo tudi tiste črne minute, ko nam tekmec uide. Zaenkrat se še pozna, da smo v zadnjem času imeli kar nekaj težav s poškodbami. Zdaj sta se nam pridružila še dva Američana (Frank Robinson in JaJuan Smith, op. p.) in upam, da bodo vse reči šle samo še na boljše.

Olimpija je na domačem parketu že premagovala velike tekmece. Lani je bil v dvorani Tivoli na primer poražen tudi CSKA. Se lahko podobne reči dogajajo tudi letos?

Menim, da se lahko. Naši navijači nas velikokrat ponesejo, mečemo se po parketu, in če je dvorana polna, je vzdušje res enkratno. Včasih to vpliva tudi na evropske velikane, ki igrajo v dvorani Tivoli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.