Šport > Košarka
19470 ogledov

S sodniki nima težav le Dončić, tako se je "utrgalo" Jokiću

Nikola Jokić Profimedia
Neverjeten večer v ligi NBA. Tehnične so se delile kot po tekočem traku.

Trener Denverja Michael Malone si je dve zaporedni tehnični napaki prislužil že v prvi četrtini, ko je želel zaščiti prvega zvezdnika ekipe Nikolo Jokića, tako da je vročo glavo ob velikem nezadovoljstvu nad delom sodnikov moral hladiti v garderobi.

V drugi četrtini pa si je po reakciji ob nedosojeni osebni napaki drugo tehnično napako prislužil še prvo ime Denverja, srbski center Nikola Jokić.

Sodniki prekrška Marvina Bagleyja III nad Srbom niso dosodili, čeprav se je košarkar Detroita "pokesal" kar sam in športno dvignil roko (kot so to dolžni storiti košarkarji ob dosojenem prekršku), toda sodniki igre vendarle niso zaustavili, kar je Jokića pošteno razhudilo. Celo tako, da naj bi enemu od sodniku zabrusil: "Odj**i."

Svoje videnje je po tekmi na duhovit način podal trener ekipe Denver Nuggets. "Mislim, da je Nikolo skrbelo za moje počutje," se je o predčasnem odhodu Jokića s parketa pošalil Malone. "Težko je gledati tekmo po televiziji. Ob dobrih igrah sva se objemala, ob slabih pa sva preklinjala v srbščini." 

Denver je tekmo proti Detroitu, sicer eni najslabših ekip lige, kljub izključitvi trenerja in prvega zvezdnika na koncu dobil s 107:103. Jokić je na parketu uspel preživeti le 15 minut, ob tem pa se je zaustavil pri 9 točkah, 5 skokih in 5 podajah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.