Šport > Košarka
34 ogledov

S tekmo sezone v drugi del tekmovanja

Union Olimpija ASVEL Evropski pokal Eurocup Gailius Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu evropskega pokala premagali špansko Valencio s 93:91 (23:25, 44:44, 70:66).

Košarkarji Uniona Olimpije so odigrali najboljšo tekmo v sezoni in dosegli najodmevnejšo zmago v dosedanjih devetnajstih nastopih od začetka oktobra. V gosteh so s 93:91 premagali eno najboljših ekip v Španiji, Valencio. Za Ljubljančane je bila to šesta zmaga v evropskem pokalu oziroma četrta v nizu.

Za nagrado so si varovanci trenerja Aleša Pipana dva dni pred koncem prvega dela evropskega pokala že zagotovili nastop v nadaljevanju tega tekmovanja oziroma novih šest tekem. Drugi del bo potekal od 7. januarja do 19. februarja, 24 najboljšim ekipam iz prvega dela evropskega pokala pa se bo pridružilo osem najslabših moštev iz Evrolige. Oblikovanih bo osem skupin s po štirimi moštvi.

Olimpija vseskozi enakovreden tekmec

Zmaga zeleno-belih v Španiji je povsem zaslužena. Z izjemo nekaj minut na začetku tekme, ko so Španci povedli z 22:9, so bili slovenski košarkarji vseskozi enakovreden tekmec. S sproščeno igro v napadu so na odmor odšli z remijem, pred zadnjimi desetimi minutami pa so imeli nekaj košev prednosti.

Odločitev je padla v zadnjih minutah, ključno vlogo pa je odigral Deividas Gailius. V zadnjih dveh minutah je zadel pet prostih metov in tako odbil vse napade gostiteljev. Ti so sicer imeli zadnji napad, toda oba poskusa izza polkroga sta bila daleč od cilja.

Poleg Gailiusa, ki je dosegel 24 točk in zbral statistični indeks 31, tako da je med kandidati za MVP kroga, so indeks 20 ali višjega imeli še trije košarkarji Uniona Olimpije. Z 19 točkami (met 8:11) in šestimi skoki Alen Omić (23), z 18 točkami in sedmimi skoki Sasu Salin (23) in z enajstimi točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki še Cedric Jackson (20).

V naslednjem krogu čez sedem dni bodo Ljubljančani gostili prvouvrščeno ekipo iz skupine C, nemški Ratiopharm iz Ulma, ki ima izkupiček 7-1. V primeru zmage bi še lahko upali na prvo mesto v skupini, ob porazu pa bi si dokončno zagotovili drugo mesto.

EuroCup, 8. krog, rezultati:

Skupina C

Valencia : Union Olimpija 91:93 (66:70, 44:44, 25:23)
Doellman 28, Martinez 22; Gailius 24 in 6 sk., Omić 19 in 6 sk., Salin 18 in 7 sk.

Komentarjev 5
  • vico 17:19 07.december 2013.

    imas kej ce ste cari ste cari...enkrat se je mogl poklopt

  • vico 16:58 05.december 2013.

    lej sam da zmagujejo tut ko so prosti u igri.gremo olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • JackD 12:02 05.december 2013.

    Včeraj sem gledal tako na pol, z enim očesom. Ampak so me pa zbodli tile prosti meti. Ne vem kako je možno, da ekipa s tako slabim izvajanjem prostih metov kar naenkrat vse zadane. In to takrat ko je to ...prikaži več najmanj potrebno. Mislim, jaz se ne pritožujem, samo naj tako tudi ostane!!