Šport > Košarka
0 ogledov

Sabonis bo učil slovenske otroke

Legenda evropske in svetovne košarke Arvydas Sabonis (na fotografiji desno) prih Žurnal24 main
V okviru predstavitve evropskega prvenstva v košarki 2011 bo v torek, 16. februarja, v Slovenijo prišla delegacija iz države gostiteljice Litve s slavnim košarkarjem na čelu.
Arvydas Sabonis je nekdanji center litovske reprezentance, ki je decembra dopolnil 46 let. Svojo športno kariero je končal leta 2005 v dresu domačega Žalgirisa, pri katerem zdaj opravlja funkcijo predsednika. Med pomembnejšimi nagradami in osebnimi naslovi je šestkrat postal evropski igralec leta, leta 1985 MVP evropskega prvenstva v Nemčiji, deset let kasneje MVP finalnega turnirja Evrolige, leta 2010 pa so ga sprejeli v FIBA Hišo slavnih.

Poleg izvršnega direktorja EuroBasketa 2011 Mindaugasa Špokasa in predstavnika za odnose z javnostmi Rytisa Sabasa v slovensko prestolnico prihaja tudi eden največjih košarkarjev vseh časov, Arvydas Sabonis.

Predsednik košarkarskega kluba Žalgiris in promotor prvenstva, ki se v Litvi začenja 31. avgusta 2011, bo v Sloveniji skupaj s Špokasom in Sabasom ostal do petka, 18. februarja. Sabonis bo sodeloval na predstavitvi unikatnega projekta KZS Igrive košarke, na kateri bo sodelovalo prek sto otrok ljubljanskih košarkarskih šol. 46-letni in 221 centimetrov visoki nekdanji center bo aktivno sodeloval pri treningu z žogo ter otroke še dodatno spodbudil k igranju košarke.
 
Po srečanju z otroki bo delegacija sodelovala pri sprejemu veleposlaništva Litve, ki je organiziran v čast proslavitve dneva neodvisnosti, ki ga Litovci praznujejo prav 16. februarja. Litovska delegacija bo v Ljubljani pripravila predstavitev evropskega prvenstva 2011 in Litve kot turistične destinacije za predstavnike medijev, kjer bodo podrobneje predstavili Klaipedo, mestu, kjer bo gostovala slovenska reprezentanca, ter Vilno in Kaunas, kjer se bosta odvijala drugi in sklepni del prvenstva. To je prva taka predstavitev po letu 2007, ko so Španci v Ljubljani predstavljali Alicante.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.