Šport > Košarka
37 ogledov

Sabonisu preostal le seks

Sabonis EPA
Arvydasa Sabonisa so v torek odpustili iz bolnišnice, potem ko je sredi preteklega tedna med rekreativnim igranjem košarke doživel srčni infarkt. "Od vseh reči, ki jih imam rad, mi preostane le še seks," je ob odhodu domov dejal dobro razpoloženi Sabonis.

Nekdanji litovski košarkar Arvydas Sabonis je v torek zapustil bolnišnico v Kaunasu. Kar 221 centimetrov visok orjak in najbolj prepoznavno ime litovske košarke na svetu je sredi minulega tedna med rekreativnim igranjem košarke doživel srčni infarkt, po temeljitem zdravniškem pregledu in opazovanju pa so ga v torek odpustili iz bolnišnice.

"Zdravnik mi je dejal, da ne smem več kaditi in piti, na košarko naj kar pozabim. Od vseh reči, ki jih imam rad, mi preostane le še seks," je za litovske medije dejal očitno dobro razpoloženi Sabonis, ki bo v naslednjih šestih mesecih moral na periodične zdravniške preglede zaradi opešanega srca.

Šestinštiridesetletni Sabonis je bil v minulem mesecu zelo obremenjen, saj je deloval kot ambasador domačega evropskega prvenstva. V dneh po koncu EP se je nekdanji center Žalgirisa, Valladolida, madridskega Reala in Portlanda v ligi NBA pritoževal zaradi utrujenosti in pomanjkanja spanca ob številnih obveznostih na tekmovanju.

Sabonis je kot ambasador prvenstva na finalni tekmi med Španijo in Francijo slovenskemu igralcu Rašu Nesteroviću, ambasadorju naslednjega evropskega prvenstva leta 2013 v Sloveniji, predal simbolično darilo – kip v obliki košarkarskih čevljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.