Šport > Košarka
19 ogledov

Sacramento začel najbolje po 2003

Beno Udrih (v sredini) je v letošnji sezoni najboljši Slovenec v ligi NBA. (Foto
1/13
Žurnal24 main
Sacramentu je uspel najboljši start v ligo po sezoni 2003/04, po štirih tekmah imajo Beno Udrih in tovariši tri zmage. Zadnjo proti Torontu so Kralji slavili s 111:108, slovenski branilec je prispeval 17 točk.
Strelski rekord kariere Luola Denga (40 točk) je bil nagrajen z zmago Chicaga nad Portlandom. Prizore s te tekme in seveda Bena Udriha najdete v galeriji.

Če se malo pošalimo, še malo in bo Sacramento – po štirih tekmah ima tri zmage dohitel Union Olimpijo, ki je v letošnji sezoni na sedmih tekmah le enkrat izgubila, resda pa nastopa v dveh tekmovanjih.

Zaostanek 16 točk v tretji četrtini ni nakazoval scenarija o tretji letošnji zmagi Sacramenta. Tyreke Evans je ostal v garderobi zaradi težav z želodcem, DeMarcus Cousins pa se je obnašal kot zmedeni novinec. A se je nato vse spremenilo. Evans, ki je pred srečanjem dobil nagrado za lanskega novinca leta in jo v drugi četrtini upravičil s 14 točkami, se je vrnil v igro in končal pri 23 točkah, Cousins pa se je izkazal v zadnji četrtini. Znova je bil med najboljšimi strelci tudi Beno Udrih, ki je dosegel 17 točk in imel še tri skoke, eno podajo in dve izgubljeni žogi v dobrih 30 minutah.

"Izjemno vznemirljiva tekma je za nami. Zelo sem vesel za fante. Res si ne želim na vsakem srečanju vračati po takem zaostanku, vendar je prijetno videti, da smo tega sposobni," je dejal trener Kraljev Paul Westphal. Toronto je tekmo sicer začel odlično, do polčasa iz igre metal 58-odstotno, v prvi četrtini pa vodil že za 17.

Liga NBA:


Sacramento Kings : Toronto Raptors 111:108
Evans 23, Udrih 17, 3 sk., 1 pod.; Bargnani 28, DeRozan 24

Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs 88:97
Gordon 23, Kaman 18; Parker 19, Jefferson 18

Chicago Bulls : Portland Trail Blazers 110:98
Deng 40, Rose 16; Aldridge 33, Roy 17

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.