Šport > Košarka
12 ogledov

Sacramentu še ena priložnost

Beno Udrih zaenkrat ostaja v Sacramentu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kralji in liga NBA so Sacramentu dali še eno priložnost, da dokažejo, da si v mestu zaslužijo imeti najboljšo košarko na svetu. Selitve Kraljev v Anaheim tako zaenkrat še ne bo.

V letošnji sezoni je bilo veliko ugibanj, ali se bodo Kralji (Kings) v naslednji sezoni iz Sacramenta preselili v Las Vegas ali Anaheim (ta je ob koncu sezone postal edini kandidat za selitev). Ugibanj je konec: ESPN namreč poroča, da so lastniki Kraljev in liga NBA prišli do dogovora, da bodo Kralji vsaj še naslednjo sezono (2011/12) domovali v Sacramentu. To pa tudi pomeni, da se slovenski reprezentant Beno Udrih, ki ima s Kralji pogodbo do konca sezone 2012/13, (še?) ne bo selil. V naslednji sezoni pa mora mesto na čelu z županom Kevinom Johnsonom ligi NBA in lastnikom Kraljev, družini Maloof, postreči s planom za novo dvorano, ki si jo v Sacramentu že tako dolgo želijo. Prihodnjo sezono bodo Kralji tako kot lani igrali v areni ARCO  (zgrajena leta 1988) oziroma Power Balance Pavillionu.

"S tem, ko smo poskušali priti do nove arene, smo porabili 13 let in nekaj milijonov dolarjev. Mi nimamo odgovorov. Župan jih ima in pripravljeni smo ga poslušati. Mora imeti načrt," je sporočila družina Maloof, ki meni, da je prav dobra infrastruktura prava osnova za dobre košarkarske rezultate. In teh pri Kraljih v zadnjih letih ni (2006/07: 33:49; 2007/08: 38:44; 2008/09: 17:65; 2009/10: 25:57; 2010/11: 24:58).

"Mislim, da je prav, da Sacramentu damo še eno priložnost. Vedno smo govorili, da ima to mesto najboljše NBA navijače na svetu. Njihova dosedanja podpora je bila odlična," še meni družina Maloof.

Če Sacramentu ne uspe zagotoviti načrtov za izgradnjo nove dvorane, potem se lahko zgodi, da se bodo po koncu naslednje sezone Kralji vendarle preselili v Anaheim, kjer bi igrali v Honda Centru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.