Šport > Košarka
11 ogledov

Sagadin blizu Heliosa

Zmago Sagadin (desno) se je pripravljen vrniti v trenerske vode (morda s Helioso Žurnal24 main
Trenerska tržnica. Vsi štirje slovenski NLB-ligaši iščejo novega trenerja. Zmago Sagadin, ki si ga ljubljanski navijači želijo v Olimpiji, je blizu Heliosu. V Ljubljano pa se morda vrne Sašo Filipovski.

"Kje ste pa to slišali? Za zdaj vam ne morem povedati nič uradnega. Vse je odprto, vse je možno. Zmago Sagadin je v vsakem klubu v Sloveniji dobrodošel," nam je povedal direktor Heliosa Domžal Ladivoj Gorjan, ki si v klub očitno želi pripeljati najtrofejnejšega slovenskega trenerja. Stike je potrdil tudi Sagadin: "Obstajajo kontakti, a ne samo s Heliosom. Ta je zagotovo ena izmed opcij." Sagadina sicer zastopa agencija Prostep, ki odlično sodeluje z Domžalčani, vodi pa jo Boris Gorenc. Ta stikov med obema stranema ni želel komentirati.

Filipovski v pogovorih z Olimpijo

Vse več možnosti je, da se bo v Slovenijo vrnil Sagadinov učenec Sašo Filipovski. Ta ima sicer še veljavno pogodbo z rimsko Lottomatico, a njegova prihodnost še ni dokončno odločena. Predsednik kluba se bo po sestanku z oblastniki v Rimu namreč odločil, koliko denarja bo vložil v klub, ob predvidenem zmanjšanju proračuna pa bi Virtus lahko zapustil tudi slovenski trener. Prav na takšen razplet čakajo pri Unionu Olimpiji. "Čakanje v nedogled ne bo prineslo nič koristnega. Pogledal bom na tržišče, kakšne so druge možnosti, kakšne načrte imajo drugi klubi, in nato sprejel odločitev, kje bom nadaljeval kariero," je za Sportal izjavil Filipovski, o svojem nekdanjem klubu pa je dejal: "Z Olimpijo smo v stikih, vendar nič konkretnega. Pogovori bodo verjetno stekli, da vidimo, ali se lahko najdemo. Ne vem, kakšni so načrti Olimpije."

Novega trenerja bodo potrebovali pri Laškem, ki ga je zapustil poljski selektor Aleš Pipan, vse bolj je verjetno, da bo novomeško Krko zapustil Aleksandar Džikić. Ta naj bi bil že dogovorjen z litovskim Lietuvosom Rytasom.

Nezaposleni

Od bolj priznanih slovenskih trenerjev so trenutno brez pogodbe Jure Zdovc, ki si ga nekateri spet želijo videti na klopi Uniona Olimpije, Andrej Urlep, ki je bil v preteklosti že favorit direktorja zmajev Janeza Rajglja, in nekdanji selektor Memi Bečirovič. Že večkrat je pripravljenost, da znova prevzame kakšen klub, izrazil tudi trenutni prvi mož na klopi Slovenije Božidar Maljković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.