Šport > Košarka
60 ogledov

Sagadin dobil organizatorja igre

Darnley Gay košarka
1/3
Youtube
Košarkarski klub Helios je podpisal enoletno pogodbo z ameriškim branilcem Darnleyjem Gayjem, ki se je pred prihodom v Slovenijo šolal v Združenih državah Amerike, natančneje na Univerzi San Diego.

Trener Domžalčanov, prekaljeni Zmago Sagadin, je tako v klub pripeljal napovedano okrepitev na mestu organizatorja igre. To je po pisanju portala Kosarka.si postal leta 1989 rojeni Američan Darnley Gay (na kratko kar D. J. Gay), ki je zadnja štiri leta preživel na Univerzi San Diego, kjer je igral v ligi NCAA. V lanski sezoni je v dobrih 35 minutah na tekmo povprečno dosegal 11,1 točke na tekmo, hkrati pa prispeval dobre tri podaje na obračun.

181 centimetrov visoki Gay je bil prejšnjo sezono lige NCAA tudi eden od desetih nominirancev za nagrado Boba Cousyja, ki jo podelijo najboljšemu branilcu strelcu v tekoči sezoni, piše Kosarka.si.

V videu si lahko ogledate enega izmed njegovih košev, s katerim je odločil tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.