Šport > Košarka
22 ogledov

Sagadin že posluje

Sagadin je navdušil v vlogi komentatorja, a v tej vlogi nima ambicij. (Foto: Gre Gregor Katič
Izkušeni Zmago Sagadin je že zavihal rokave in začel sestavljati igralski in tudi trenerski mozaik pri Heliosu iz Domžal. V Komunalni center se je preselil visoki center Blaž Črešnar, na klopi pa bosta pomagala Dalibor Damjanović in Domen Žerak.

V košarkarskem prvoligašu Heliosu Domžale bodo v novo sezono zakorakali s prenovljeno trenersko ekipo. Potem ko so pred dvema tednoma dobili prvega trenerja slovitega Zmaga Sagadina, sta se mu na mestih pomočnikov pridružila Dalibor Damjanović in Domen Žerak, so sporočili iz domžalskega kluba.

Štiriintridesetletni Kranjčan Damjanović je tudi pomočnik selektorja reprezentance mlajših članov. Damjanović je vodil ekipi Škofje Loke in Triglava, deloval pa je tudi v tujini. Žerak je pri 32 letih končal aktivno igralsko kariero in se podaja v trenerske vode, tokrat kot asistent Sagadinu.

V Domžalah med počitnicami niso stali križem rok in so po prihodu trenerja začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono. Za začetek so v Helios pripeljali najvišjega slovenskega igralca, 216 centimetrov visokega Blaža Črešnarja. 25-letni center v Domžale prihaja iz litovskega Nevezis Kedainiai, s katerim je poleg državnega prvenstva igral v baltski ligi. Pred tem pa je igral z ekipami Radenska Creativ, Triglav Kranj, Union Olimpija in v tujini. Črešnar je bil tudi član mlajših slovenskih reprezentanc.

V Heliosu Domžale pa ostaja Hrvat s slovenskim potnim listom Dražen Bubnić, s katerim je klub podaljšal sodelovanje za dve leti (1+1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.