Šport > Košarka
28 ogledov

Sagadinovi mladci premagali Litovce

Sagadin Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja za evropsko prvenstvo mlajših članov v Sloveniji, je v uvodnem krogu mednarodnega turnirja v španski Murcii premagala Litvo s 93:89. Izbranci Zmaga Sagadina se bodo v soboto pomerili s Španci, dan kasneje pa še z Ukrajinci.

V slovenski reprezentanci je bil na petkovi tekmi najbolj prepričljiv Klemen Prepelič s 24 točkami, Gezim Morina in Alen Omić pa sta jih dodala po 16.

"Tekma je bila vseskozi napeta. Litovci so povedli z 10 točkami razlike, a smo mi z delnim nizom 9:0 znova ujeli priključek. Na začetku tretje četrtine smo v seriji zadeli nekaj trojk, prevzeli pobudo in povedli za deset točk. Žal tega nismo znali pretvoriti v še višjo razliko. Litovci so to izkoristili ter poskrbeli za napeto končnico. Tam smo spet naredili nekaj napak, a kljub temu ohranili trezno glavo in slavili prvo zmago na turnirju," je po današnji tekmi dejal Prepelič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.