Šport > Košarka
16 ogledov

Salin: "Vsako tekmo na zmago"

Sasu Salin je zadovoljen z minutažo, ki mu jo odmerja trener. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Finski najstnik Sasu Salin vse bolje izkorišča minute, ki mu jih na igrišču namenja Jure Zdovc. "Odločilna je bila naša obramba," nam je po zmagi nad Valencio razložil svetlolasi branilec.

Mnogi so bili ob Olimpijinem podpisu pogodbe s finskim najstnikom Sasujem Salinom precej skeptični. Verjetno predvsem zaradi ne ravno pozitivnih izkušenj z nekaterimi domnevnimi okrepitvami iz prejšnjih let, ki so se prav tako oglaševale kot odlični strelci za tri, a tega igrišče ni potrdilo. Salin je svojo priložnost vsaj solidno  izkoristil tudi proti Valencii.

"Težka tekma. Na koncu smo imeli tudi precej sreče. Odločilna je bila naša obramba," je dejal finski devetnajstletnik, ki mu Jure Zdovc vse bolj zaupa: "Moja igra je bila v redu. V obrambi sem malce preveč igral z rokami. Vendar mislim, da sem pomagal moštvu, malce sem spočil Saša Ožbolta." Salin je v slabih osmih minutah dosegel šest točk in imel še dva skoka.

Predstave, kakršno je prikazal proti Širokemu v ligi NLB (14 točk, trojke 4:7) sicer ni ponovil, brez dvoma pa je še enkrat dokazal, da postaja vse bolj uporabna menjava na mestu visokega branilca. "Morda bodo štiri zmage že dovolj za preboj med najboljših 16 ekip v Evropi, ampak vseeno moramo iti na vsakem srečanju na zmago," za nadaljevanje Evrolige napoveduje Salin, ki je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.