Šport > Košarka
38 ogledov

Salinu Olimpijo priporočil Rannikko

V priloženem videu si oglejte Salinove košarkarske spretnosti. (Foto: Facebook)
1/2
Žurnal24 main
Zurnal24.si vam prinaša ekskluzivno zgodbo z najnovejšo okrepitvijo Uniona Olimpije, Fincem Sasujem Salinom, ki mu je veliko lepega o Ljubljani povedal nekdanji zmaj Teemu Rannikko.

Mladi finski košarkar, ki to poletje prvič nastopa za svojo člansko reprezentanco, Sasu Salin, je bil z Unionom Olimpijo najprej povezan kot kandidat za moštvo, naposled pa je podpisal triletno pogodbo. "Igranje v Ljubljani jemljem kot lepo priložnost za preskok na višjo raven in razvoj svojih košarkarskih sposobnosti. Veliko lepih stvari sem slišal o moštvu, organizaciji in trenerju," je klubu na dušo popihal 19-letni branilec.

Verjetno ni preveč težko uganiti, kdo je za Olimpijo zastavil dobro besedo. Salinov reprezentančni kolega in nekdanji zmaj Teemu Rannikko. "Teemu mi je povedal veliko lepih reči o mestu in košarkarskih objektih. Dejal je, da so ljudje prijazni in da z angleščino ni težav. Povedal mi je, da je v Olimpiji odigral svoji dve najboljši sezoni in mi predlagal selitev v Ljubljano, ki mu je izjemno všeč," je nadaljeval svetlolasi mojster meta za tri točke. Na petih kvalifikacijskih tekmah za EP je v majici finske izbrane vrste od 22 poskusov za tri zadel kar 14 trojk.

Jasno, da se je Salin pozanimal o ne preveč zavidljivem stanju pri zmajih, ampak to ni ogrozilo njegovega podpisa pogodbe. "Zavedam se težav kluba, ampak živimo v času, ko so težave s financami prisotne povsod, ne le v Ljubljani. Verjamem, da bo vodstvo kluba storilo vse, da te stvari uredi, kot je obljubilo," je za zurnal24.si sklenil Sasu Salin.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.