Šport > Košarka
13 ogledov

Samo registriran, a še brez podpisa

Samo Udrih se je lani dokazal v dresu slovenske reprezentance. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Samo Udrih je pri Evroligi registriran kot košarkar Uniona Olimpija (včeraj je bila zadnja možnost, da se to stori), a do dokončnega dogovora o podpisu pogodbe še ni prišlo. Če bo, bo jutri že igral!
8,3 točke, 3,8 skoka in 2,4 podaje je zbral Samo Udrih v pokalu Uleb. Za Panellinios je zaigral na devetih tekmah.

"Za zdaj se še nismo dogovorili. Pogovori potekajo. Več bo verjetno znano jutri," nam je včeraj okoli 20. ure povedal Samo Udrih, ki je pred dnevi zapustil grški Panellinios, zdaj pa se dogovarja za prestop k Unionu Olimpiji. Še zlasti si ga želi Jure Zdovc. Danes zjutraj nam je tiskovni predstavnik Olimpije, Matevž Zupančič, razložil, da so Sama z njegovim dovoljenjem včeraj registrirali pri Evroligi kot njihovega člana, a do dokončnega dogovora in podpisa še ni prišlo. V torek ob 18.00 se je namreč iztekel zadnji rok za prijave košarkarjev za vse nadaljne tekme v Evroligi. Če ga torej do takrat ne bi registrirali, letos zanje ne bi mogel igrati v tem tekmovanju. Danes sledijo zadnji pogovori. Če bo Samo podpisal, bo že jutri igral za zmaje, če pa ne, bodo preklicali registracijo.

"Ostal bi doma"
Reprezentant se je z edinim slovenskim evroligašem pogovarjal že pred sezono, a takrat je zadeva padla v vodo. "Pred sezono se nisva pogovarjala z Juretom, takrat sem govoril samo z direktorjem Janezom Rajgljem. Če bi se že takrat usedla z Juretom, bi bil morda v Ljubljani že od začetka sezone. Meni je zelo pomembno, da govorim s trenerjem, preden kam grem. Nisem več mlad igralec in želim vedeti, kaj me čaka," je včeraj dopoldne v pogovoru za zurnal24.si pojasnil Udrih, ki ima trenutno na mizi še dve ponudbi iz Turčije. "Najraje bi ostal doma, a pomembne so tudi druge stvari. Upam, da se bomo dogovorili. Bomo videli," je še dejal štajerski košarkar.

Olimpijo v četrtek v Stožicah čaka Maccabi, ki je sinoči že prispel v Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.