Šport > Košarka
12 ogledov

Samo Udrih na pogovor k Olimpiji

udrih Žurnal24 main
Samo Udrih je prekinil pogodbo s Panelliniosom in je že v domovini. "Preprosto nisem mogel več trpeti." Danes se bo srečal z vodstvom Uniona Olimpije. "Upam, da se zmenimo."

Kaj je šlo narobe pri Panelliniosu?
S trenerjem nisva imela enake filozofije. Vloge so se menjale kar tako, kot si je zamislil on. Preprosto nisem mogel več zdržati. Zadnja dva meseca sem čakal, da se bo kaj spremenilo, hkrati pa sem bil v stiku z Juretom Zdovcem. Nisem mogel več trpeti. Celotna situacija je bila … vse je bilo bolj amatersko. Ekipa se je preselila malo ven iz Aten. Stanovanje … en mesec in pol sem bil v hotelu. Potem so začeli zamujati še pri denarju. Nisem se več mogel živcirati.

So vam še kaj dolžni?
Ja, ja. Dol sem pustil eno plačo, kar sem tudi pričakoval.

Preprosto nisem mogel več zdržati. Zadnja dva meseca sem čakal, da se bo kaj spremenilo, hkrati pa sem bil v stiku z Juretom Zdovcem.
Samo Udrih
Lani Cibona in Estudiantes, letos Panellinios … v zadnjem času niste imeli sreče s klubi?
Tudi v Španiji nisem dobil vsega. Tudi od Estudiantesa še čakam nekaj denarja. Ja, zadnji dve leti res ni bilo, kot je treba.

In naprej?
Bomo videli. Pogovori z Olimpijo potekajo. Imam tudi ponudbe iz Turčije. Ne vem. Upam, da se bom v nekaj dneh odločil. Čim prej želim dobiti nov klub.

Ste se morda včeraj ali danes že kaj slišali z vodstvom Olimpije?
Danes se še slišimo. Morda bo že danes ali pa jutri jasno, kaj bo s tem.

S trenerjem Juretom Zdovcem sta govorila že med sezono?
Jure me je prvič klical nekaj dni po tem, ko sem podpisal v Grčiji. Preprosto ni šlo skozi. Ko me je klical pred dvema mesecema, me niso pustili v Grčiji. Ko me je klical tretjič, pred tremi tedni, pa sem se odločil, da tam ne bom več vztrajal. Nisva pa se zmenila nič dokončnega, kot tudi zdaj še ni zmenjeno.

Zakaj pa se pred sezono niste uspeli dogovoriti z Olimpijo?
Pred sezono se nisva pogovarjala z Juretom, takrat sem govoril samo z direktorjem. Če bi se že takrat usedla z Juretom, bi bil morda tukaj že od začetka sezone. Meni je zelo pomembno, da govorim s trenerjem, preden kam grem. Nisem več mlad igralec in želim vedeti, kaj me čaka. Ni dovolj, da se pogovarjam le z direktorjem in o ceni. Na začetku sezone se pač nisva zmenila.

Je vaša želja Olimpija ali raje tujina?
Najraje bi ostal doma, a pomembne so tudi druge stvari. Upam, da se zmenimo. Bomo videli.

Ste si ogledali kakšno tekmo Olimpije?
Ja, gledal sem vse tekme Evrolige, malo tudi tekme lige NLB. Ja, ja, sem gledal.

Boste ne glede na to, kaj se zgodi, vseeno v četrtek v Stožicah na tekmi proti Maccabiju? Vsaj v vlogi navijača?
To pa absolutno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.