Šport > Košarka
27 ogledov

Samo Udrih: "Slovenija si to zasluži"

Samo Udrih. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Slovenski košarkarski delavci so navdušeni nad odločitvijo Fibe Europe, da Sloveniji zaupa organizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013, a kaj drugega niti nismo pričakovali.
Menim, da si to prvenstvo zaslužimo iz več pogledov. Kot prvo, smo košarkarska nacija. Kot drugo, imamo dobro generacijo, ki lahko na domačih tleh zaključi svojo odlično košarkarsko pot, tako da mislim, da bomo prvenstvo zelo dobro organizirali. Tukaj pa so tudi navijači, ki nas spremljajo po Evropi in svetu.
Memi Bečirović

Žurnal24 je sprva poklical Gorana Jagodnika, izkušenega košarkarja, ki je bil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji najizkušenejši v slovenski izbrani vrsti. Jagoda seveda ni skrival simpatij do odločitve košarkarskih veljakov v Münchnu: "To je bilo pričakovano, potem ko sta se vlada in Nar Zanolini (generalni sekretar Fiba Europe, op. p.) dogovorili. To je dobro za Slovenijo, tako za košarko kot celoten šport. Slovenija je vseskozi na velikih tekmovanjih pri vrhu in verjamem, da bomo čez tri leta eni od favoritov za koljano, saj nam do danes tega ni uspelo doseči in je zdaj to zelo velika možnost pred domačimi gledalci, ki so velikokrat naš šesti igralec."

Samo Udrih: "Slovenija si to zasluži"
Tudi Samo Udrih je letos zastopal barve Slovenije na SP. Novico, da bo evropsko prvenstvo leta 2013 na naših tleh pa smo mu kot prvi sporočili mi. "Nisem še videl. Včeraj sem gledal pa še ni bilo nič, danes pa še nisem utegnil pogledati, kako so se odločili. 'Prva liga.' To pa je res dobra novica," je sprva dejal Samo in nato pristavil: "Slovenija si to zasluži in menim, da bomo to organizirali tako kot je treba. Odlično. Naskok na dober rezultat bo vsekakor veliko lažji kot drugje, toda bomo videli kakšno reprezentanco bomo imeli leta 2013. Če bomo v najboljši možni zasedbi, je normalno, da ciljamo na koljano. Zastaviti si manjši cilj sploh nima smisla, toda počasi pred nami je še nekaj tekmovanj, nato pa domače prvenstvo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Memi Bečirović: "Sem zelo zadovoljen"
Tudi selektor Memi Bečirović je bil podobnega mnenja. "Sem zelo zadovljen in srečen, da se je vse skupaj izteklo tako pozitivno, kajti na začetku ni tako kazalo. Menim, da si to prvenstvo zaslužimo iz več pogledov. Kot prvo, smo košarkarska nacija. Kot drugo, imamo dobro generacijo, ki lahko na domačih tleh zaključi svojo odlično košarkarsko pot, tako da mislim, da bomo prvenstvo zelo dobro organizirali. Tukaj pa so tudi navijači, ki nas spremljajo po Evropi in svetu. Oni si prav tako zaslužijo prvenstvo na domačih tleh, da imajo tekmovanje bližje in da si bodo tekme lahko ogledali tudi tisti, ki ne morejo hoditi za nami po svetu."

To je dobro za Slovenijo, tako za košarko kot celoten šport. Slovenija je vseskozi na velikih tekmovanjih pri vrhu in verjamem, da bomo čez tri leta eni od favoritov za koljano, saj nam do danes tega ni uspelo doseči in je zdaj to zelo velika možnost pred domačimi gledalci, ki so velikokrat naš šesti igralec.
Goran Jagodnik

Tovornik: "Čudovita novica"
Legendarni Matjaž Tovornik je po objavi izjemne novice, ki bo zagotovo poskrbela za še večji razvoj košarke na sončni strani Alp, dejal naslednje: "Odlična, čudovita novica. To Slovenija rabi, tako košarka kot ljudje. Pridobili bomo veliko stvari na vseh področjih od gospodarstva do same promocije, saj menim, da je to še vedno najlažja reklama in še korist imaš lahko od tega." Lahko Slovenija cilja na sam vrh? "Bomo videli, kakšno ekipo bomo imeli. Sprva je treba sestaviti ekipo."

Jaka Daneu: "Zelo dobro za košarko"
"Seveda smo vsi veseli, da smo dobili prvenstvo, ampak to je bilo pričakovano. To je zelo dobro za košarko, saj se ponavadi zanimanje poveča. Reprezentanco imamo dobro, tako da lahko računamo na dobro uvrstitev. Vsekakor pa bo Slovenija veliko pridobila s tem. Če nič drugega bo k nam prišlo veliko turistov, ki se bodo nato morda še kdaj vrnili. Veliko se bo tudi gradilo. Mislim, da bo to dobro," pa je dejal nekdanji reprezentant Jaka Daneu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.