Šport > Košarka
18 ogledov

Samo v ZDA: igralca prodali med polčasom

Durant Oklahoma City Thunder Houston Rockets liga NBA EPA
Oklahoma je v četrtek zvečer spet delovala kot moštvo, ki bi znalo mešati štrene tudi v letošnjem finalu lige NBA. Thunder je s 24 točkami Kevina Duranta brez težav odpravil Denver Nuggets (103:90). Zvečer se je tudi uradno zaprla letošnja igralska tržnica.

Durantovim 24 točkam jih je Russell Westbrook dodal 23 za lahko zmago Oklahome City Thunder nad Denver Nuggets. Pri domačih se je s točkovnim izkupičkom izkazal zgolj Andre Miller (17), njegovo moštvo pa je kar med polčasom izpeljalo menjavo z Washington Wizards, kamor so poslali velikokrat poškodovanega, a talentiranega Neneja, za katerega so jim Wizards odstopili JaVala McGeeja in Ronnyja Turiafa.

"Vsakič, ko 'tradaš' igralca, ki je bil z menoj tu, odkar pomnim, imava pa tudi zelo oseben odnos zaradi najinih situacij z rakom, je zelo težko," je dejal trener Nuggets George Karl. "Upam, da bom z Nenejem prijatelj še dolgo, dolgo časa po košarki." Nene je decembra sicer podpisal novo petletno pogodbo, kljub težavam s poškodbami pa je dosegal 13,4 točke in 7,4 skoka na tekmo, s prihodom novinca Kennetha Farieda pa so se mu lahko pri Nuggets malce lažje odpovedali.

Ekipa po odhodu Carmela Anthonyja in zdaj še Neneja ostaja brez večjega zvezdnika, brez Neneja v drugem polčasu pa niso mogli slediti Oklahomi. Durant je ob točki zaostanka v tretji četrtini začel svoj pohod z devetimi točkami in odlepil svoje moštvo, Denver pa si do konca ni opomogel. "Prišli smo na igrišče in storili tisto, kar smo si želeli," je povedal Durant. "Vedeli smo, da bodo igrali s težkim srcem, in to smo si želeli izkoristiti."

Živahna NBA-tržnica

Poleg menjave med Denverjem in Washingtonom je na zadnji dan prestopnega roka v Houston h Goranu Dragiću iz Los Angeles Lakers prišel izkušeni Derek Fisher, velikokrat ključni košarkar v šampionskih ekipah kalifornijskih velikanov. Lakers so v zameno dobili centra Jordana Hilla. V Houston se seli tudi Marcus Camby (Portland), v nasprotno smer pa odhajata Jonny Flynn in Hasheem Thabeet.

Za menjavo sta se odločila tudi San Antonio in Golden State, kraj bivališča pa bosta spremenila Stephen Jackson in Richard Jefferson. Warriors so iz Milwaukeeja že prej dobili Andrewa Boguta, moštvo Bena Udriha pa se je okrepilo z Monto EllisomEkpejem Udohom in Kwamejem Brownom. K Indiani se iz Toronta v zameno za izbor v drugem krogu drafta seli Leandro Barbosa.

Liga NBA, rezultati:

New Orleans Hornets : Washington Wizards 89:99
Dallas Mavericks
: Charlotte Bobcats 101:96
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 90:103
Utah Jazz
: Minnesota Timberwolves 111:105*
Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 87:91
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.