Šport > Košarka
38 ogledov

Šampionsko ali zadnjič za Cavs?

Sezono sta končala poražena. LeBron novo priložnost išče v Miamiju, Shaq očitno Žurnal24 main
LeBron James je ta teden odigral dve od svojih najslabših tekem v karieri. S Cavaliers je le poraz od konca sezone. Nocoj pričakujte ali šampionsko igro ali njegovo zadnjo tekmo za Cleveland.
Šesta tekma bo v noči na petek, in sicer ob 2.00 po srednjeevropskem času. Na ŠportTV si jo lahko v živo ogledamo tudi mi. Ali naj navijače Cavaliersov skrbi? "Ne," odgovarja LeBron James. Zakaj ne? "Ker imajo mene! S svojimi igrami sem razvadil veliko ljudi. Zdaj gre za zmago ali odhod domov. Vemo, kaj je v igri, in naredili bomo vse za zmago."

Orlando Magici, Los Angeles Lakers in Phoenix Suns so se s 4:0 uvrstili v konferenčni finale. Zadnje mesto bodo zapolnili boljši iz dvoboja med Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Slednji na čelu z MVP-jem LeBronom Jamesom zaostajajo 2:3 v zmagah. Najboljša ekipa rednega dela ne igra, kot je na uvodnih 82 tekmah, na zadnjih dveh tekmah s Celtics svojega ni dal niti Kralj. A še bolj kot padec forme Cavsov je razlog za nepričakovano razpletanje tega dvoboja v izjemni formi Celticsov – vsi so zdravi in maksimalno motivirani, Kevin Garnett, ki jim je lani v končnici tako zelo manjkal, je spet dobri stari K. G., na njihovi strani so izkušnje in ob tem tudi mladostna zagnanost izjemnega Rajona Ronda. Če bodo zeleni tudi na četrtkovi šesti tekmi igrali kot na prejšnjih dveh, se MVP lahko že v petek odpravi na dopust. Še več: ob taki igri lahko predlanski prvaki posežejo vse do šampionskih prstanov.

NBA kon%C4%8Dnica peta tekma Cleveland Cavaliers Boston Celtics Kevin Granett | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vendarle ne gre pričakovati, da bo LeBron James kar tako priznal poraz, čeprav je res, da je v zadnjih treh četrtinah njegov obraz izdajal prav to (dal je 15 točk in imel met iz igre tri proti 14). Sam pravi, da skrivnostna poškodba komolca ni razlog za slabe igre in da se bo z njo ukvarjal šele po koncu sezone. "LeBron je rojen zmagovalec. Ko izgubiš, si pač zagrenjen. Če izgubiš, kot so oni na zadnjih dveh tekmeh, se res sovražiš," je svojega varovanca iz reprezentance v bran vzel selektor Mike Kryzewski. "Mislim, da bo LeBron na šesto tekmo prišel v blesteči formi." Če bo res tako, bo odločilna sedma tekma v nedeljo, sicer pa James ne bo končal le sezone, ampak morda tudi kariero pri Cavsih. Z njimi je bil že v finalu, nato je izpadel v polfinalu, če zdaj že v četrtfinalu, bo zagotovo kot prost igralec to poletje poiskal novo priložnost.

Mi gremo na igrišče in ni res, da ne damo vsega od sebe.
LeBron James
"Klub je naredil vse, da bi igralci in trenerji imeli najboljše pogoje, da naredijo rezultate, ki štejejo. Zadnja dva domača poraza in način, na kakršnega smo izgubili, niso v skladu z visokimi pričakovanji našega kluba. Naši navijači si zaslužijo več," je bil po torkovem porazu za 34 točk oster lastnik Cavaliersov Dan Gilbert. LeBron James ostaja neomajen, češ da ni bil razočaran nad svojo igro, da ni nikoli in si le vedno želi igrati bolje. "Ne zanima me, kaj pravi lastnik. Tako misli on. Mi gremo na igrišče in ni res, da ne damo vsega od sebe." Pred četrtkovo tekmo se MVP zaveda, da sam ne bo mogel izsiliti sedme. "Igrati moram bolje, a ne le jaz, ampak vsi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.