Šport > Košarka
45 ogledov

San Antonio brez ljubezni do Lova

Peković Duncan San Antonio Spurs Minnesota Timberwolves liga NBA Reuters
San Antonio Spurs so brez nekaj dni odsotnega Emanuela Ginóbilija ustavili Minnesoto Timberwolves s četrto zaporedno zmago (104:86).

Minnesoti Timberwolves pri San Antonio Spurs ni uspelo priti do simbolične zmage, s katero bi svoj zmagoviti izkupiček za letošnjo sezono spravili nad 50 odstotkov. Spursi so brez lažje poškodovanega Emanuela Ginóbilija, muči ga prepona, ostali tudi brez nekdanjega člana Olimpije Dannyja Greena, ki je v drugi četrtini zapustil parket s poškodbo roke, kljub vsemu pa so Teksašani (izkupiček 29-8) dosegli četrto zaporedno zmago.

Kawhi Leonard je bil najboljši strelec San Antonia s 17 točkami in šestimi skoki, Tim Duncan (15) je prispeval še osem skokov in štiri blokade. Volkovom (18-19) še devetič ni uspelo zmagati na tekmi, v katero so vstopili s 50-odstotnim izkupičkom. Nazadnje jim je to uspelo 23. novembra, ko so slavili proti Houston Rockets.

Love tokrat nerazpoložen

Nikola Peković je sicer blestel z 22 točkami za goste, Kevin Love, ki jih je prispeval kar 42 na prvem obračunu z lanskimi finalisti v letošnji sezoni, tokrat ni imel svojega večera in je ob metu 3/14 skupaj spravil vsega 14 točk.

Francoski organizator igre Tony Parker je 14 točkam dodal deset podaj, izkazal pa se je tudi rezervist Matt Bonner, ki je zadel vse štiri mete za tri točke. 

Najvišja zmaga sezone za "vijoličaste"

Sacramento Kings so visoko, s kar 124:80, odpravili Cleveland Cavaliers, kar je najvišja zmaga v sezoni in tretja v nizu za zasedbo iz kalifornijske prestolnice. Junak dvoboja je bil Isaiah Thomas, ki je dosegel 26 točk, Rudy Gay je k zmagi prispeval 20 točk, DeMarcus Cousins pa 16 točk in 11 skokov. V razglašeni gostujoči ekipi je bil najučinkovitejši C. J. Miles s 14 točkami.

Memphis Grizzlies so s 108:101 ugnali Atlanto Hawks. V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Mike Conley z 21 točkami in 13 podajami, odločilne točke pa je prispeval Zach Randolph. Ta je dosegel 18 točk in pobral 12 žog pod obema obročema, 21,6 sekunde pred koncem izenačenega dvoboja pa zadel vse tri proste mete in zapečatil usodo gostov iz Atlante. Pri gostih sta se izkazala Paul Millsap z 21 in Jeff Teague z 20 točkami.

Liga NBA, rezultati:

Sacramento Kings : Cleveland Cavaliers 124:80
Memphis Grizzlies : Atlanta Hawks 108:101
San Antonio Spurs : Minnesota Timberwolves 104:86

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.