Šport > Košarka
16 ogledov

Sani Bečirovič v Turčijo

Sani Bečirovič se seli v svoj 10. klub. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Sani Bečirovič je obljubil dveletno zvestobo turškemu klubu Turk Telekom iz Ankare. V Turčiji igrata tudi Boštjan Nachbar (Efes Pilsen) in Gašper Vidmar (Fenerbahče).

29-letni Sani Bečirović, ki je v prejšnji sezoni nastopal za Milano, letos poleti pa je odigral pomembno vlogo tudi v slovenski reprezentanci, bo tako igral za deseti klub v karieri, prvega v Turčiji.

V Sloveniji se je preizkusil v Mariboru, Laškem, Unionu Olimpiji in Krki, v Italiji je nastopal za Virtus, Varese, Fortitudo in AJ Milano, v Grčiji pa za Panathinaikos. Turk Telekom je v minulem turškem prvenstvu prišel do četrtfinala, kjer je nato izgubil z Bešiktašem z 1:3.

Sani Bečirovič je minulo sezono v Milanu sklenil s povprečjem 5,5 točke in 2,4 skoka na tekmo, na svetovnem prvenstvu v Turčiji pa je bil najbolj natančen izvajalec prostih metov. Od 35 poskusov jih je zadel 33 (94,3 odstotka), s čimer je prehitel Španca Rudyja Fernandeza (34:37) in Američana Kevina Duranta (31:34).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.