Šport > Košarka
20 ogledov

Sani bo nared pred SP

Bečirović je staknil poškodbo na tekmi proti Novi Zelandiji. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
''Sani Bečirović, ki si je v petek na tekmi med Slovenijo in Novo Zelandijo poškodoval ramo, je opravil s pregledi, ki so pokazali poškodbo sklepa," so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Zaradi že omenjene poškodbe bo selektorjev sin treniral po posebnem programu. Rehabilitacija naj bi trajala do začetka svetovnega prvenstva. Branilec iz Slovenske Bistrice tako ostaja z ekipo, ki bo v nedeljo po tekmi s Srbijo  odpotovala na turnir Akropolis v Grčijo.

Vesel sem, da ne gre za hujšo in bolj komplicirano poškodbo.
Sani Bečirović

Reprezentančni zdravnik, Slobodan Macura je o Sanijevi poškodbi povedal naslednje: "Po kliničnem pregledu, rentgenskem slikanju in izvidih magnetne  resonance, ki jih je Sani Bečirović opravil v soboto v Mariboru, ugotavljamo, da je prišlo do poškodbe sklepa med ključnico in lopatico  na levi rami, ki zahteva določeno časovno obdobje zdravljenja in  rehabilitacije, ki bo predvidoma zaključena do začetka svetovnega  prvenstva. Zato je odločitev vodstva in zdravniške ekipe, da Sani  ostane ves čas z ekipo in izvaja poseben program za treninge in  rehabilitacijo."

Sani pa se je razveselil, da poškodba ni težje narave. "Vesel sem, da ne gre za hujšo in bolj komplicirano poškodbo. Verjamem  v našo medicinsko službo, saj bodo naredili vse, da bom popolnoma  pripravljen, po dogovoru z njimi pa tudi potujem z ekipo v Atene, kjer  bom treniral po posebnem programu in opravljal intenzivne terapije, da bi se čim bolje in čim prej pripravil na prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.