Šport > Košarka
16 ogledov

Sani bo podpisal za CSKA!

30-letni Sani Bečirović je lani zelo dobro igral na SP v Turčiji. (Foto: Reuters Reuters
Sani Bečirović, bržkone nekdanji reprezentant, zapušča Türk Telekom in se seli k večkratnim ruskim in evropskim prvakom, CSKA-ju iz Moskve. Do konca sezone bo soigralec Matjaža Smodiša.

Sani Bečirović je bil velika želja trenerja Jonasa Kazlauskasa in je tako podpisal pogodbo s CSKA-jem iz Moskve. Lani še slovenski reprezentant je prestop v ekipo Matjaža Smodiša potrdil v kratkem pogovoru za Žurnal24, za kaj več besed o nepričakovanem prestopu v večkratnega prvaka Evrolige pa ni imel časa (znova ga bomo poklicali proti večeru). Bečirović naj bi odkupil pogodbo z ekipo Türk Telekom, kjer je igral to sezono, da se bo za mamljivo ponudbo lahko preselil v Moskvo. Morda debitira že konec tedna.

Sani je v turškem prvenstvu letos igral zelo dobro. S povprečjem 13,9 točke (sicer le 2,7 podaje) na tekmo (odigral je 20 tekem, povprečno 24 minut) je bil drugi strelec ekipe. Na lestvici so 10. Še nekoliko več je prispeval v pokalu Eurochallenge: 16,7 točke na srečanje (šest tekem). Bečirović je na zadnjem prvenstvu igral za Slovenijo in je doslej zbral 52 reprezentančnih nastopov. Za letošnje EP pa za zdaj ni v prvem planu novega selektorja Božidarja Maljkovića. "V tej akciji verjetno na Sanija ne bo računal," je v intervjuju za Žurnal24 na temo obiskovanja slovenskih reprezentantov povedal direktor reprezentance Matej Avanzo. Prav zdaj se odpravljajo v Moskvo, tako da bodo imeli še eno priložnost, da obiščejo Sanija (v Turčiji ga niso).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.