Šport > Košarka
9 ogledov

Sani: "Ne dajem pričakovanega"

Če so proti Maroussiju zatajili centri, je bila proti Caji slabši del moštva Olimpijina branilska vrsta. Zakaj, smo se pogovarjali s Sanijem Bečirovićem in Sašem Ožboltom.

Sani Bečirović je proti Caji Laboral igral 29 minut, v tem času za dve metal 2/8, za tri 1/6, zadel oba prosta meta, imel dve podaji, tri skoke, eno pridobljeno in izgubljeno žogo. Učinek, ki za – če se izrazimo v prispodobi – puško njegovega kalibra ni blesteč. Res pa je, da je moral po sili razmer del svojih minut na igrišču preživeti tudi kot organizator igre.

"Na meni se menjavajo številni obrambi igralci. Pozna se, da nam manjka Vladko in organizacija igre je zame dodaten pritisk. Ampak to ni izgovor. Nisem v formi, ne dajem od sebe tistega, kar se od mene pričakuje in maksimalno prevzemam odgovornost za poraze. Pač, to je šport, enkrat si v formi, drugič ne," je dejal Bečirović.

Tudi Sašo Ožbolt tokrat ni imel svojega dne. FOTO: Anže Petkovšek

Sašo Ožbolt po lastnih besedah še na dan tekme ni bil gotov, ali bo igral ali ne, po srečanju pa je svoj razboleni gleženj namakal v gromozanskem čebru ledu. "Bolečine je bilo ravno toliko, da je bila znosna. Poskusil sem, a žal ni šlo," je skrušeno dejal Oži, ki mu je tivolsko občinstvo vse prej kot zasluženo namenilo tudi nekaj žvižgov: "V obrambi si premalo pomagamo. Vsak gleda, da koša ne bo dajal njegov košarkar, premalo se pogovarjamo."

Ni kaj, tretji evroligaški poraz je dejstvo, s katerim se je treba čim prej sprijazniti. Že v nedeljo zeleno-bele čaka nova preizkušnja v ligi NLB, imenovana FMP: "Res je, da smo pred začetkom sezone napovedovali, da gremo v Evroligi tekmo za tekmo, a tako slabega začetka si nismo obetali. Ne sme se nam zgoditi, da po Evroligi nato med vikendom zatajimo še v ligi NLB, kar se je pripetilo preteklo soboto. "

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.