Šport > Košarka
11 ogledov

Sani: "Oče in sin sva le 14 dni v letu"

Sani Bečirović s svojim značilnim nasmeškom. (Foto: zurnal24.si)
1/2
Žurnal24 main
Sani Bečirović nam je pojasnil, zakaj nima pri svojem očetu, selektorju košarkarske reprezentance Memiju, nobenih popustov. Preberite v intervjuju, video pa prinaša zanimivo dogajanje s priprav.

"Hvala bogu, poškodb ni, ker smo vsi fizično prišli v res dobrem stanju. Poleg tega se iz dneva v dan uvajamo, tesi niso bili klasični, ni bilo "ubijanja“. Če bo šlo tako naprej, bomo po spustu z Rogle res v dobrem stanju," pravi Sani Bečirović.

Imate vi poseben odnos s selektorjem, tudi sinovski?
Želim si, da bi bili mediji prisotni na več treningih in bi spoznali, da nimava nobenega posebnega odnosa. Jaz in oče sva zrasla na relaciji trener-igralec. Tega se drživa še dandanes. Le kakih 14 dni poleti, ko se doma vsi zberemo, je to odnos oče-sin, sicer pa sva trener in igralec.

Počitka ste imeli bolj malo, kmalu po zaključku sezone smo vas že videli na Pro Basketball Campu, zdaj ste tukaj …
Da, počitka je bilo zelo malo, predvsem ker je bila sezona zelo turbulentna in sem jo skušal čim prej pozabiti. Najboljši način za pozabljanje težkih trenutkov v športu je delo. Upam, da bo lanska sezona za mano že s prvimi tekmami, tako da se lahko posvetim le reprezentanci in dobrim igram.

Kdo bo vaš naslednji delodajalec?
Ta rubrika je še prazna, upam, da bo v naslednjih dneh in tednih kaj novega.

In prvi bo ozvedel Žurnal24?
Gotovo! (smeh)

Kakšen je domet te reprezentance, kaj pričakujete?
Želimo si narediti korak več kot na prejšnjem svetovnem prvenstvu (Slovenija se je uvrstila v osmino finala, kjer jo je porazila Turčija, op. a). V tem primeru bi imeli dobre možnosti, da storimo še kaj več.

Ekipa je vsaj na branilskih položajih zelo močna. Bo minut za vse dovolj?
Mislim, da. Ne glede na to, da nas je veliko in da smo v glavnem vsi v svojih klubih na teh položajih v vodilnih vlogah, mislim, da v izbrani vrsti ne bo težav. Vsi se zavedamo, da smo skupaj z enim ciljem – da naredimo dober rezultat.
 
Nazadnje ste bili z reprezentanco v Grčiji leta 2008, ko se vam ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre.

Tedaj smo bili zelo, zelo oslabljeni, manjkali so nekateri ključni igralci. S kančkom sreče ali malo boljšo dnevno formo bi se dalo kaj storiti, ampak realno gledano je bil tedanji realen domet. Tokrat smo vsi tukaj – z izjemo Matjaža Smodiša in Erazma Lorbka -, vsi smo zdravi. Kvalitete je več kot dovolj, da v Turčiji naredimo dober rezultat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.