Šport > Košarka
39 ogledov

Sanjsko moštvo ne tako sanjsko

zda francija oi 2016 rio de janeiro EPA
Ameriška košarkarska reprezentanca je v predtekmovalni skupini A na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru še tretjo tekmo dobila z majhno razliko, Francoze so ugnali s 100:97.

V preostalih dveh srečanjih so bili zmagovalci veliko močnejši od tekmecev. Avstralija je premagala Venezuelo z 81:56 in končala druga na lestvici, Srbija pa je v zadnjem srečanju s 94:60 odpravila zadnjeuvrščeno Kitajsko in si za tretjo Francijo na četrtem mestu prav tako zagotovila četrtfinalni nastop.

Košarkarji ZDA so na zadnjih treh tekmah najprej šele v zadnji četrtini strli odpor Avstralcev, nato Srbijo premagal s 94:91, ena sama trojka pa jih je ločila tudi od poraza s Francozi. Klay Thompson, pred peto tekmo na OI je imel le 15 odstotni met, je prispeval skoraj tretjino točk za ZDA (30), Kevin Durant pa jih je dodal 17. Oba sta odigrala ključni vlogi, ko je morala njuna ekipa reševati zmago.

Francozi so za povrh igrali brez svojega glavnega zveznika Tonyja Parkerja, ki so ga spočili za izločilne boje. Njegova zamenjava Thomas Heurtel se je izkazal z vodenjem igre in 18 točkami, kolikor jih je dosegel tudi Nando de Colo, tretji strelec trikolorjev pa je bil Nicolas Batum s 14 točkami.

Američani so zadnjo četrtino začeli s prednostjo 12 točk (81:69), nato so se jim tekmeci približali tudi na štiri točke, preden so v predzadnji minuti znova zaostajali za deset točk. Toda zaključek je pripadel Francozom, a jim je za popoln preobrat zmanjkalo časa; Američani namreč v zadnji minuti in 25 sekundah ter po vodstvu s 100:90 niso dosegli niti točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.