Šport > Košarka
7 ogledov

Sašo maščeval Zavca

Žurnal24 main
Slovenski trener je v torek sicer vodil tekmo pokala Uleb med Turowom in Crveno zvezdo, ali bo ob koncu tedna vodil svojo ekipo tudi v poljskem prvenstvu, pa bo znano v nekaj dneh.

Epilog naj bi namreč dobil incident, ki se je zgodil po sobotnem dvoboju Turowa in kluba AZS Koszalin. Sašo Filipovski je Poljakom še enkrat dokazal, da znajo Slovenci biti trd oreh. Dobesedno. Če so pred dnevi sodniki v dvoboju z Rafalom Jackiewiczem okradli boksarja Dejana Zavca, pa je bil tokrat zmagovalec očiten. “Eden od domačih navijačev mi je sledil na poti v garderobo in me žalil. Obrnil sem se in možak se mi je približal. Želel me je udariti in na grožnjo sem instinktivno odreagiral v samoobrambi. Z glavo sem ga zadel v obraz. Redarji so nato planili name. K sreči so mi na pomoč priskočili moji igralci,” se dogodka spominja Filipovski.

Ta je zaradi incidenta moral nato oditi še na policijo, kjer so zbrali izjave prič. O morebitni kazni Filipovski meni: “Mislim, da je ne bi smelo biti. Človek me je napadel na območju, kjer varnostniki ne bi smeli dovoliti vstopa drugim ljudem. Pravzaprav so zaustavili mojega pomočnika, agresivnega navijača, ki je krenil proti meni, pa niso zadržali. Za zdaj sem suspendiran, na poljski zvezi pa še zbirajo vse podatke v zvezi z dogodkom. Bral sem, kakšne so lahko kazni v takšnih primerih, vendar ne vem, kaj me čaka.” Na spletni strani Sport.pl menijo, da Sašu grozi leto dni prepovedi vodenja poljskih klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.