Šport > Košarka
25 ogledov

Scariolo odhaja: Španci iščejo selektorja

slovenija španija prva tekma Stožice Sergio Scariolo Nik Rovan
Selektor španske košarkarske reprezentance Sergio Scariolo bo po poročanju španskih medijev v sredo oznanil, da zapušča krmilo aktualnih evropskih prvakov. Uradne potrditve sicer še ni, vodenje nasprotnikov Slovenije na prihajajočem evropskem prvenstvu v košarki pa naj bi do nadaljnjega prevzel njegov pomočnik Juan Antonio Orenga.

Sergio Scariolo je špansko reprezentanco prevzel leta 2009, v treh letih pa je osvojil dva naslova evropskega prvaka in srebro na olimpijskih igrah v Londonu. V sredo zvečer okrog 19.30 naj bi italijanski trener skupaj s predsednikom košarkarske zveze Joséjem Luisom Sáezom naznanil, da zapušča špansko klop.

Uradne potrditve sicer še ni, Scariolovo mesto pa naj bi do nadaljnjega prevzel njegov dosedanji pomočnik Juan Antonio Orenga. Scariolu, trenerju milanskega Armani Jeansa, bi se pogodba s špansko zvezo sicer iztekla decembra. Po poročanju španskih medijev je v ozadju odločitve Scariolova želja, da bi imel več časa za klub in svojo družino.

Po žrebu skupin za evropsko prvenstvo v košarki, ki ga bo septembra gostila Slovenija, se bo slovenska reprezentanca v predtekmovanju pomerila prav s Španci, ki bodo deset mesecev pred turnirjem očitno ostali brez selektorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.