Šport > Košarka
18 ogledov

Se bo Krka maščevala za superpokalni poraz?

superpokal, Krka, Tajfun KZS/alesfevzer.com
Tretji krog košarkarske Lige ABA bo postregel s prvim slovenskim derbijem. Danes zvečer (21.00) se bosta v celjskem Golovcu pomerila Tajfun in Krka, ki sta tako kot Union Olimpija v uvodnih dveh krogih zabeležila polovičen izkupiček.

"Kljub temu, da smo s Krko pred kratkim igrali v superpokalu, se zavedamo, da je to povsem nova tekma, ki nima nobene povezave s tisto. Naša velika želja je, da v dvorano Golovec, kljub poznemu terminu, pride čimveč naših navijačev, saj nam je to še dodatna spodbuda, mi pa obljubljamo, da bomo dali vse od sebe in prikazali še eno dobro igro," je pred dvobojem proti Novomeščanom napovedal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Aktualni državni prvaki so bili proti domači zmagi proti Sutjeski blizu uspeha tudi na gostovanju pri Ciboni, a žoga ob metu za zmago v zadnjih sekundah ni našla poti skozi obroč. Krilni košarkar Stanko Sebič poudarja, da jih nesrečen poraz ne bo vrgel iz tira: "Tesen poraz proti Ciboni je za nas že pozabljen. Čaka nas nov derbi proti Krki, ki se dviguje v formi. Kljub napornemu ritmu verjamem, da jih lahko po superpokalu z našo zbrano in borbeno igro ponovno premagamo. V veliko pomoč do sedaj so nam bili naši navijači in želim si, da nas pridejo v čim večjem številu spodbujat tudi tokrat."

Novomeščani se v superpokalnem obračunu nikakor niso mogli kosati s Tajfunovci, njihov strateg Ivan Velić pa verjame, da bo nocojšnji obračun postregel s povsem novo zgodbo: "Čaka nas še ena težka tekma, kot bodo vse v letošnji sezoni. Liga je zelo izenačena in bo zelo stresna za vse klube. Mislim da so igralci spoznali, kako je treba igrat in kaj nam lahko prinese zmago. Pričakujem, da bomo predstavo z Zadrom ponovili tudi v tej tekmi. Spoštujemo Tajfun, dokazali so da so resno moštvo in njihove dobre igre niso več slučajne. Kažejo zrelo igro in dobro formo. Pričakujem dobro igro svojega moštva in se nadejam novi zmagi."

Zmaji zapravili zmago

Sinoči so z dvobojem drugega kroga opravili košarkarji Union Olimpije, ki so se z gostovanja pri Igokeji vrnili poraženi (72:63), tako da se niso uspeli priključiti vodilnima zasedba Crvene zvezde in Cedevite, ki imata edini popoln izkupiček. Za zmaje je bila usodna zadnja četrtina, ki so jo izgubili z 18:7, kapetan Saša Zagorac pa je po tekmi priznal, da so domačini v izenačeni končnici izkoristili svoje izkušnje: "Slabo smo odprli tekmo. Domačin se je dobro pripravil na našo igro in na začetku se nismo znali prilagoditi. Smo mlada in neizkušena ekipa, ki je prvič igrala uradno tekmo na gostovanju. Ko smo se nekoliko sprostili, smo hitro prišli do svoje igre, a na koncu smo neizkušeno zapravili zmago. Igokea je naše napake na čelu z izkušenim Ćapinom dobro izkoristila." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.