Šport > Košarka
27 ogledov

Se bo liga NBA sploh začela?

David Stern NBA Reuters
Lastniki košarkarskih klubov v ligi NBA in sindikat igralcev na zasedanju v New Yorku niso dosegli dogovora, zato je komisar lige David Stern odpovedal prva dva tedna sezone 2011/12. Sprti strani povsem na različnih bregovih.

Obe strani sta po več kot sedmih urah pogajanj ostali na svojih bregovih, tako da v ligi NBA še naprej velja prekinitev vseh aktivnosti. "Upali smo, da do tega ne bo prišlo," je dejal Stern, ko je odpovedal sto tekem, ki bi jih klubi morali odigrati do 14. novembra, saj so lastniki ekip in igralci v ključnih točkah na povsem različnih bregovih.

"V bistvu smo v vseh točkah pogovorov daleč vsak na svoji strani in nikakor ne pridemo skupaj. Med nami je zaliv, ki nas ločuje. Mislim, da se moramo zdaj osredotočiti na kompromise in rešiti, kar se rešiti da," je še povedal komisar lige NBA.

Zaradi spora med lastniki klubov in sindikatom košarkarjev je že bilo odpovedanih vseh 114 pripravljalnih tekem NBA na novo sezono. Za zdaj se obe strani nista dogovorili niti o tem, kdaj bosta nadaljevali pogovore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.