Šport > Košarka
12 ogledov

Še enkrat šokirati Litovce

slovenija jagodnik košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Slovenski košarkarji se bodo ob 14.30 potegovali za uvrstitev med prvo šesterico evropskega prvenstva v Litvi. Tekmec Slovencev bo gostiteljica tekmovanja, ki se še pobira po šokantnem porazu z Makedonijo.

"Vsi smo pričakovali, da bomo tokrat igrali z Makedonijo. A ta na celotnem turnirju igra izjemno, zato nas zdaj čaka dvoboj z Litvo.Verjamem, da smo trenutno psihično precej močnejši, saj je bil za njih včerajšnji poraz res velik šok. Tu vidim našo prednost," pred tekmo z Litovci meni Goran Jagodnik. Ta je še dodal: "Obe pripravljalni tekmi, ki smo ju dobili, sta pokazatelj, da lahko igramo proti Litvi. Danes bomo iz sebe iztisnili še zadnje atome moči, da si priborimo vozovnico za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre."

V primeru današnjega neuspeha bi naslednje leto Slovenija ostala brez velikega tekmovanja. "To bi se zgodilo prvič po mnogih letih. Verjamem, da smo sposobni ugnati Litvo. Če bi v naslednjih dveh letih ostali brez tekmovanja, bi bilo to izjemno slabo za slovensko košarko," je še dejal Jagoda.

In kako bo treba zaigrati proti Litvi? "Moramo jim vsiliti naš ritem, nekako tako, kot smo to storili na pripravljalni tekmi v Ljubljani s čvrsto obrambo in nato z organiziranim napadom. Ne smemo jim dovoliti polprotinapada in hitre igre. Tu so najmočnejši. Moramo kontrolirati igro. Verjamem, da smo ponoči mi mirneje spali. Ne samo za igralce, za vso Litvo je težka noč. Vsi so se že videli vsaj v polfinalu. Za vse je to grozen šok. Tu vidim našo največjo prednost."

Evropsko prvenstvo, Litva:

Četrtfinale

Ob 17.00:
Francija – Grčija

Ob 20.00:
Rusija – Srbija

Tekme od 5. do 8. mesta

Ob 14.30:
Slovenija – Litva

Komentarjev 1
  • bluesky 12:24 15.september 2011.

    Kako jih premagati?, tako kot jih je učerej makedonija in nič drugače