Šport > Košarka
21 ogledov

"Še me bolijo Preldžić, Vidmar in Vesely"

Union Olimpija 2. julij 2010 Rajgelj Moderndorfer Žurnal24 main
V drugem delu intervjuja se je novi direktor Uniona Olimpije Janez Rajgelj razgovoril o Olimpijinih mladih upih, čevapčičih, krofih in Goranu Dragiću.

 

Kako prepričati nove pokrovitelje, da bodo dali denar?
Dolg, kakršenkoli že je, obstaja, to je dejstvo. O prihodnosti na to temo ne morem govoriti. Posebej dokler imamo blokiran žiro račun.

Bo ta odblokiran, ko se bo sestala skupščina kluba? Se ne bojite, da bodo vsi možni igralci kje drugje?
O preteklih dolgovih vprašanja niso zame. Kar zadeva prihodnost, seveda upam, da ne bom delal novih dolgov. To je vse. Več ne morem komentirati.

Ne veste, kdaj bi znal priti denar pokrovitelje, da bi lahko odblokirali račun in sploh lahko začeli delati?
To bo stvar mojega in dela drugih. Seveda je skupščina pomemben dogodek kluba.

Torej upate, da bo klub tedaj začel funkcionirati?
Ne, jaz imam drugačna upanja. Na dogodkih, raznih gasilskih veselicah … To je zelo lep dogodek: prideš, poješ čevapčiče, klobaso in greš. Se pravi, da velikih upov ne moreš gojiti. Moraš pa plačati, kar poješ.

 

Kaj lahko naredite do tedaj, razen da ugotovite stanje kluba in višino dolga?
Delati, misliti, gledati … Na drugi mandat gledam kot na golo delo, sem v službi, svoje bom delal in pacienti bodo hodi ven takšni, kot bodo.

 

Kot da bi kupil krofe na Trojanah – tako nekateri komentirajo, ko mladi igralec uspe. Težav prej ljudje ne vidijo ali niso pomembne. Pa tudi če "mulček“ z Ilirije mladinski finale izgubi na primer zato, ker ima ljubezenske težave. Vse to je del službe in njene lepote, ki jo ravno takih stvari čudovita.
Janez Rajgelj
Vedno ste bili znani po odličnem občutku za mlade košarkarje.
Olimpija ima nekaj tistih pravih, mlajših. Olimpija nekaj materiala ima. Mislim, da je to svetla točka. Ve se, kdo je to spravil skupaj. Malo sem tudi ponosen, da sem človake, ki je selekcijo spravil skupa, angažiral jaz (gre za skavta Dragana Janjića, op. a.). Seveda bo treba dobiti mojstre, ki s temi igralci vsak v svoji fazi delajo. To je daljši in zahtevnejši proces. Čeprav nekateri mislijo drugače. Da mladca samo potegneš z Ilirije in ga potisneš v ekipo. Kot da bi kupil krofe na Trojanah – tako nekateri komentirajo, ko mladi igralec uspe. Težav prej ljudje ne vidijo ali niso pomembne. Pa tudi če "mulček“ z Ilirije mladinski finale izgubi na primer zato, ker ima ljubezenske težave. Vse to je del službe in njene lepote, ki jo ravno takih stvari čudovita. Glede mladih je Olimpija opravila veliko delo. Če drugega ne – ima jih v klubu. Čeprav grozi odhod nekaterih. Borili se bomo, da do tega ne bo prišlo.

 

S kakšnim proračunom za prvo ekipo bi bili zadovoljni?
V tem trenutku z ničlo! Če bi bilo tako, bi bilo super, ker ne bi bilo nobenih obveznosti. Šele takrat, ko bomo prišli do stanja nič, bomo razmišljali za naprej.

 

"Želim biti čim boljši, imeti čim več novih Lakovičev, Dragićev," je med drugim dejal Rajgelj v prvem delu intervjuja, ki si ga lahko preberete tukaj.
Se boste povezali s Slovanom?
Da, super bi bilo, če bi lahko sodelovali s Slovanom. Sporazum o tem sem pripravljal že v prevem mandatu. Prepričan sem bil, da je to noro dobra zgodba za Slovana in seveda tudi za Olimpijo. Osnutek je bil na upravnem odboru zavržen, kot da je to zmazek, čeprav generalno upravni odbor tega ni rekel. Do tega sodelovanja na žalost ni prišlo. Ta žalost pa ima ime: Emir Preldžić, Gašper Vidmar, Jan Vesely. Mene to še danes boli. Če bi bila samo ta tri imena … Zlahka je bilo dosegljivo tudi leto daljše igranje Dragića. Z enega vidka je bilo nemogoče, z drugega pa ne. Prav tako je bila videti misija nemogoče, da Dragić igra na Olimpiji. Pa ni bila! Ko je odšel, smo ga gledali le še po televiziji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.