Šport > Košarka
24 ogledov

Še starejši, bolj nori, tudi boljši?

Žurnal24 main
Naslednji teden se začne nova sezona lige NBA. V prvem delu Žurnalove napovedi sezone smo v precep vzeli moštva atlantske divizije. Iz nje so edini resni kandidati za končnico lanski finalisti Celtics.
Jutri na zurnal24.si ... v pregledu pričakovanj ekip centralne divizije pišemo o vzponu Bullsov in padcu Cavaliersov.

Boston Celtics (lani 50 zmag in 32 porazov, poraz s 3-4 v finalu)
Očitali so jim, da so prestari. V novi sezoni bodo še starejši, a vendarle se lahko spogledujejo s ponovitvijo lanskega uspeha. Pogodbi sta podaljšala motor ekipe Paul Pierce in ostrostrelec Ray Allen. Še naprej bo ekipo vodil Doc Rivers. Upajo, da bo Kevin Garnett zdrav. Zaradi poškodbe prvega centra Kendricka Perkinsa so v klub pripeljali enega in edinega Shaquilla O'Neala, ki si želi peti prstan in obenem dokazati, da še ni za staro šaro in lahko igra bolje (predvsem hitreje), kot je lani pri Cleveland Caveliersih. Z željo po večji minutaži je odšel Tony Allen, medtem ko se je Rasheed Wallace upokojil. Slednjega bo zamenjal še en veteran Jermaine O'Neal. Povprečno starost ekipe bo znižal prvi organizator igre Rajon Rondo. Aduta s klopi ostajata Nate Robinson in Glen Davis. Novinci, branilec Avery Bradley, Turek Semih Erden in krilni center Luke Harangody, bodo težko dobili pravo priložnost. Čim več zmag v rednem delu je nuja, saj v končnici na gostovanjih ponavadi ne blestijo.
Naša napoved: najmanj polfinale konference
Predvidena prva peterka: Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett, Shaquille O'Neal (Kendrick Perkins)

New Jersey Nets (lani 12-70 in brez končnice)
Slabše kot lani ne more biti. Po sezoni z le 12 zmagami so poraze doživljali tudi po njej. Niso dobili prvega izbora na naboru, nato so ostali brez prave okrepitve v času podpisovanja s prostimi igralci, niti se jim ni uspelo dogovoriti za prihod Carmela Anthonyja. Tako je za ekipo ruskega lastnika Mihaila Prohorova še naprej v prvem planu gradnja nove dvorane v Brooklynu. Novi trener Avery Johnson nima širokega nabora res kakovostnih košarkarjev. Organizator igre Devin Harris je med najmočnejšimi členi. Novinec Derrick Favors v predsezoni igra zelo dobro. Pod košem imajo še enega mladega talenta Brooka Lopeza. Prvak z Los Angeles Lakers Jordan Farmar bo imel odlično priložnost, da dokaže, ali je pravi za prvo peterko.
Naša napoved: kakšna zmaga več kot lani
Predvidena prva peterka: Devin Harris, Jordan Farmar, Travis Outlaw, Derrick Favors, Brook Lopez

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
New York Knicks (lani 29-53 in brez končnice)
Tolikokrat slišani rek – samo še eno leto – v mestu, ki ne prenaša porazov, se bo slišal tudi letos. Prihod Amareja Stoudemira je tolažilna nagrada, potem ko so izgubili bitko za LeBrona Jamesa. Preostali dve okrepitvi sta branilca Raymond Felton (iz Charlotte Bobcatsov) in Roger Mason (lani rezervist San Antonio Spursov). Odšel je najzaslužnejši za lanske zmage David Lee, pa tudi Al Harrington in Tracy McGrady. Adut z nabora bo lani najboljši v konferenci Pac-10 krilo Landry Fields. Evropsko košarko bosta v njihovih vrstah zastopala Italijan Danilo Gallinari in nedraftani Rus Timofej Mozgov. Če bo prvi stalni član prve peterke, bo za drugega to sezona učenja. Niti Eddy Curry niti Ronny Turiaf na centrskem položaju ne spadata v sam vrh NBA-centrov. V predsezoni ne blestijo, med boljšimi je Wilson Chandler. Patrick Ewing mlajši ne bo veliko igral. So mladi in hitri, kot nalašč za trenerja Mikea D'Antonija. Gre za ekipo, ki je korak do dokončne prenove – imajo dovolj manevrskega prostora, da prihodnje poletje pripeljejo zadnja dva člena, da bi postali šampionska ekipa, Chrisa Paula in Anthonyja.
Naša napoved: bitka za končnico
Predvidena prva peterka: Raymond Felton, Wilson Chandler, Danilo Gallinari, Amare Stoudemire, Ronny Turiaf

Philadelphia 76ers (lani 27-55 in brez končnice)
Allen Iverson se ne vrača in tako bo igra orientirana okrog vsestranskega Andreja Iguodale. Da bi bili res konkurenčni, bo moral center Elton Brand zaigrati, kot je pred leti za Los Angeles Clippers. Jrue Holiday bi lahko še nadgradil dobro debitantsko sezono. Veteran Tony Battie, krilna igralca Spencer Hawes in Andres Nocioni so njihove okrepitve. Imeli so drugi izbor na naboru in dobili lani igralca leta v NCAA krilo Evana Turnerja. Ekipa, ki (pre)počasi sestavlja pravo ekipo, bo bíla trdo bitko za zadnje mesto v končnici.
Naša napoved: bitka za končnico
Predvidena prva peterka: Jrue Holiday, Andre Igoudala, Thaddeus Young, Even Turner, Elton Brand

NBA Raptors Maverics 2010 Bargnani | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Toronto Raptors (lani 40-42 in brez končnice)
Kadrovske menjave se v edinem kanadskem moštvu dogajajo iz leta v leto, a razen tega da do zadnjega ostajajo v bitki za končnico, učinka ni. Letos jim bo še težje, saj je odšel steber njigove igre Chris Bosh. Izrabnec na naboru Ed Davis ne bo kar čez noč zamenjal enega najboljših košarkarjev v ligi. Avantura Heda Turkogluja (predlani odličnega pri Orlando Magicih) se je končala po enem letu. V zameno zanj so dobili Brazilca Leandra Barboso, vselej številčno klop z neameriškimi igralci bosta popolnila Avstralec David Andersen in Litovec Linas Kleiza. Breme zmag bosta nosila španski organizator igre (pogosto poškodovani) José Calderon in italijanski center Andrea Bargnani. Na koncu sicer dajo več priložnosti povprečnim ameriškim košarkarjem, kot so Jarrett Jack, DeMar DeRozan, Reggie Evans in Amir Johnson.
Naša napoved: kakšna zmaga manj kot lani
Predvidena prva peterka: José Calderon, Jarrett Jack, DeMar DeRozan, Reggie Evans, Andrea Bargnani

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.