Šport > Košarka
14 ogledov

Še tretji poraz Olimpije

Hapoel Jeruzalem Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Uniona Olimpije so v tretjem krogu evropskega pokala izgubili s Hapoelom iz Jeruzalema s 74:89 (16:23, 39:41, 54:62).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli tretji poraz v evropskem pokalu, tako da pred dvema zaporednima gostovanjem ostajajo še brez zmage in z vedno manj možnostmi, da se v skupini petih ekip izognejo zadnjemu mestu, ki edino pomeni konec evropske sezone sredi decembra. Drugič so bili nemočni pred domačo publiko; Hapoel iz Jeruzalema je zmagal z 89:74.

Izraelska zasedba je v Stožice privabila nekaj dodatnih gledalcev, saj zanjo nastopa tudi nekdanji zvezdnik lige NBA Amare Stoudemire. Štiriintridesetletni Američan, šestkrat udeleženec tekme zvezd v ZDA, je dosegel zgolj pet točk in ujel sedem žog, veliko bolj odločilna pa sta bila njegova manj znana rojaka. Tarence Kinsey je zbral 23 točk, Curtis Jerrells pa eno manj.

Končna razlika petnajstih točk ni povsem realen odsev dogajanja na parketu. Ljubljančani so imeli obdobja dobre igre, predvsem v zaključku prvega polčasa, žal pa tudi preveč slabih, kar so izkušeni gostje znali izkoristiti. Pri Unionu Olimpiji je 17 točk dosegel Dražen Bubnić (met iz igre 7:11), 12 jih je dodal Nikola Janković, deset pa Stevan Milošević.

"Lahko sem zadovoljen z igro v drugi četrtini in delom tretje četrtine, kjer smo pokazali, da bi se dalo igrati z njimi. Vse to je dokaj časovno omejeno, saj ko smo imeli rezultat 50:50, v tistem trenutku smo prelahko zapravili priložnost. Ne morem reči, da se fantje niso trudili, ampak vedno nam zmanjka nekaj. Kako odpremo tekmo, kako delamo male osebne napake. Vse to se prenaša, vse to govori o manjku agresivnosti. Preveč smo sramežljivi. Na trenutke, ko zagrizemo pa pokažemo, da lahko igramo," je po tekmi razmišljal trener zmajev Gašper Okorn.

"Odkrito lahko rečem, da se je pri rezultatu 50:50 tekma prelomila, saj smo zgrešili nekaj lahkih košev, potem pa so nam na drugi strani ušli na deset točk razlike in srečanje varno pripeljali do konca. V teh trenutkih je do izraza prišla njihova kvaliteta. Mislim, da smo dobro zapirali raketo. Posledično pa smo preveč prostora pustili zunanji liniji, ki sta to Kinsey in Jerrells izkoristila. Imam mešane občutke, ne morem biti nezadovoljen, ampak dejstvo je, da moramo pozitivne stvari prenesti na druge tekme, kjer so bolj primerni nasprotniki, če se lahko tako izrazim," je še povedal prvi mož na klopi Olimpije.

"Zelo pomembna  zmaga za nas. Želeli smo zmagati in potrditi zmago v Valenciji. Ni bilo lahko, saj je vsaka tekma v EuroCupu težka. Videli ste rezultate v naši skupini. Zelo spoštujem Olimpijo, saj je veliko ime evropske košarke. Njihovi igralci igrajo vedno do konca tekme in ne obupujejo. Odigrali so dve tesni tekmi vse do konca. Vesel sem zmage. Imeli smo slabe trenutke v drugi četrtini, saj smo mislili, da bomo zmagali z napadom in to je preprosto nedopustljivo. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše," pa je dejal italijanski trener na klopi Hapoela Simone Pianigiani.

Union Olimpija bo naslednji teden gostovala v Valencii, v petem krogu je prosta, v šestem 16. novembra pa jo čaka pot v Krasnodar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.