Šport > Košarka
7 ogledov

Šehović v Unionu Olimpiji

1/13
Žurnal24 main
Union Olimpija se je dogovorila s prvim novim košarkarjem. V Ljubljano prihaja Suad Šehović, 23-letni in 197 cm visoki krilni igralec, ki je od sezone 2005/06 nastopal za sarajevsko Bosno.

Novo ime na krilni poziciji pri Unionu Olimpiji je črnogorski, 197 cm visoki, reprezentant Suad Šehović. Triindvajsetletnik, ki je kar pet let odlično nastopal za ekipo Bosne iz Sarajeva in se trenutno mudi v črnogorski reprezentanci, je s klubom sklenil enoletno pogodbo. Šehovića pričakujejo v Ljubljani takoj po končanih reprezentančnih akcijah.
 
Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije, je ob tem dejal: "Šehovića dobro poznamo iz Bosne, tudi sam sem ga pred leti tam treniral. Za seboj ima dobro sezono v ligi NLB in verjamemo, da je pripravljen na korak naprej. Gre za marljivega, borbenega, brezkompromisnega košarkarja, ki bo na svoji poziciji lahko nosil del bremena v vseh tekmovanjih."

Suad Šehović je svojo športno pot začel v Sarajevu, kjer je pet sezon uspešno nastopal za ekipo Bosne. V zadnji sezoni, pred selitvijo v Union Olimpijo, je dosegal v povprečju 13,7 točke, 5,4 skoka in 1,3 podaje na srečanje v ligi NLB. Dvakrat se je veselil naslova pokalnega prvaka BiH, enkrat pa je skupaj s Bosno osvojil tudi prvenstvo. V svoji karieri je nastopal za U-20 reprezentanco Črne gore, od poletja 2009 pa nastopa tudi za člansko reprezentanco.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.