Šport > Košarka
15 ogledov

Sekulić kandidat za Krkino klop

Aleksander Sekulić, Miro Alilović Anže Petkovšek
Od slovenskih klubov, ki bodo v naslednji sezoni igrali v jadranski ligi, le še pri Krki izbirajo novega trenerja. Med kandidati je tudi Aleksander Sekulić, ki je bil v minuli sezoni prvi pomočnik Aleksandra Džikića.

Ste dobili kakšno ponudbo od Krke?
Se pogovarjamo. Za zdaj o podrobnostih ne morem govoriti, a poskušamo najti skupen interes.

Je v igri tudi ponudba za vlogo prvega trenerja?
Tudi o tem smo se nekaj pogovarjali, a kako bo vsa reč potekala, bomo še videli. Treba je sesti, se pogovoriti in nato razmisliti o vsem. Veliko je odvisno od ciljev, ki jih bo imela Krka v naslednji sezoni. Konec koncev je novomeški klub državni prvak in zmagovalec evropskega pokala EuroChallenge. Bomo še videli.

Med kandidati za glavnega trenerja se omenja tudi srbski strokovnjak Vlada Vukoičić. Ali veste kaj o tem?
O kandidatih ne vem pravzaprav nič.

Kako pa je z nastopanjem Krke v kvalifikacijah za Evroligo? Bo sodelovala?
Ne vem. Zdaj bi težko odgovoril na to vprašanje, odločalo bo stališče kluba. Vodilni možje Krke bodo odločali o tem. Saj pravim, da bo veliko odvisno od ciljev.

Za vami je neverjetno uspešna sezona. Kaj ste od nje odnesli vi?
Vsekakor je najlepše, ko zmaguješ. Najpomembnejša reč, ki sem jo pridobil v tej sezoni, je zmagovalna miselnost in kako jo lahko preneseš s trenerja na igralce. To je Aleksandar Džikić naredil z odliko. Menim, da je to najpomembnejša reč, ki jo bom odnesel iz te sezone.

Ste se pogovarjali z igralci? Kdo namerava ostati?
Nekaj igralcev je še pod pogodbo, za tiste, ki jim je potekla, pa bi zelo težko govoril. Veliko je odvisno od trenerja. Kdorkoli že bo, bo imel svoje zamisli in ideje. Treba je počakati na razglasitev trenerja, nato pa se bo bolje vedelo, kdo bo ostal in kdo ne.

Pri Heliosu so za trenerja izbrali Zmaga Sagadina, pri Olimpiji je na klop sedel Sašo Filipovski. Kakšen je vaš komentar na ta izbor?
To je samo dobrodošla stvar. Da imamo vrhunske strokovnjake v slovenskih klubih in za košarkarje, ki igrajo v teh moštvih.

Počitka ne boste imeli prav veliko, saj vas čaka delo pomočnika selektorja v reprezentanci. Božidar Maljković je že tretji prvi mož na klopi izbrane vrste, ki vas je povabil k sodelovanju ...
Zelo sem zadovoljen, da obstaja to zaupanje selektorjev, vesel pa sem tudi izzivov, ki so pred mano. Tokrat bo šlo za izjemno kakovostno evropsko prvenstvo. Čaka nas veliko dela, tega pa se pravzaprav že veselim.

Kot cilj se omenja tudi kolajna. Je ta realno dosegljiva?
V prvi vrsti še ne vemo, v kakšni zasedbi bo Slovenija odpotovala v Litvo. Ko bo to znano, bo precej lažje govoriti o ciljih in rezultatu. So pa prihod na to prvenstvo potrdili vsi največji zvezdniki, tudi Pau Gasol, Tony Parker in Dirk Nowitzki, če naštejem le največje. Očitno bodo vse reprezentance zelo močne in težko je napovedati, kdo se bo uvrstil v polfinale, kaj šele, kdo bo osvojil kolajne. Potem ko bodo objavljene vse izbrane vrste, bo lažje biti pameten pri napovedih.

Kako pa se bodo poznale odpovedi Primoža Brezca in Bena Udriha? Vprašljiv je tudi Gašper Vidmar?
Škoda, ker na evropsko prvenstvo ne bomo šli z vsemi najboljšimi, a v izbrani vrsti je pomembno, da se osredotočimo na tiste, ki so zraven, in na to, kaj lahko naredimo s to zasedbo, ki je na voljo. To je pomembnejše kot to, kdo je odpovedal sodelovanje iz takšnih ali drugačnih razlogov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.