Šport > Košarka
398 ogledov

Sekulić razkril karte pred začetkom SP 2023

Luka Dončić Aleksandar Sekulić Profimedia
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je razkril širši seznam 20 kandidatov za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu.

Slovensko moško košarkarsko reprezentanco 25. avgusta čaka začetek svetovnega prvenstva na Filipinih, Japonski in Indoneziji. Selektor Aleksander Sekulić je na reprezentančni seznam kandidatov za nastop na SP uvrstil 20 košarkarjev, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Slovenski košarkarji bodo z delom začeli 17. julija in med pripravami odigrali sedem pripravljalnih tekem, od tega tri pred domačimi navijači.

SEZNAM SLOVENSKIH KOŠARKARJEV

Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar in Mike Tobey.

Slovenci se bodo na prvenstvo podali brez zlatega kapetana Gorana Dragića, ki je sklenil svojo reprezentančno pot. Manjkal bo tudi poškodovani Edo Murić, se pa v izbrano vrsto po poškodbi vračata Blažič in Lapornik. Slovenski dres bo znova oblekel Hrovat, edini novinec pa je Kunc.

"Po naporni klubski sezoni imamo za razliko od prejšnjih dveh poletij tokrat precej več časa za počitek in polnjenje baterij za nov izziv, ki je pred nami. Kolikor poznam igralce, bodo premor izkoristili tudi že za pripravo na reprezentančno akcijo. Prepričan sem, da bodo vsi vabljeni igralci na priprave za prihajajoče SP prišli izjemno motivirani in polni elana," je za KZS dejal selektor Sekulić.

"Po dokončni reprezentančni upokojitvi zlatega kapetana Dragića, bo reprezentanca na žalost tudi brez poškodovanega Murića. Zato smo se odločili za nekoliko daljši seznam vabljenih igralcev z željo, da najdemo primerno zamenjavo. Čaka nas sedem izjemnih pripravljalnih tekem in menim, da smo s štabom pripravili kvaliteten program, ki ga bomo izvedli v tradicionalno vrhunskih pogojih za delo," je še dodal selektor.

Eurobasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na začetku priprav v Laškem oziroma Celju bo vadila sedemnajsterica košarkarjev, saj se bodo Dončić, Čančar in Tobey reprezentanci priključili konec meseca v Ljubljani.

Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v Celju pomerili s Kitajci, nato pa bodo 2. avgusta v ljubljanskih Stožicah gostili Grke. Dva dni kasneje se bodo proti istemu tekmecu pomerili še v Atenah.

Po vrnitvi se bo izbrana vrsta merila še s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. Po tekmah s Španijo in ZDA, bodo zaključek priprav opravili v Tokiu, kjer bo tekmec Japonska.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.