Šport > Košarka
26 ogledov

Selektor bo znova Jure Zdovc

Ljubljana24.01.09, KK Union Olimpija, Split, tekma, Tivoli, trener Jure Zdovc, F Ljubljana24.01.09, KK Union Olimpija, Split, tekma, Tivoli, trener Jure Zdovc, F
Košarkarska zveza Slovenije je za jutri popoldne sklicala tiskovno konferenco, na kateri bodo obelodanili ime novega selektorja slovenske košarkarske reprezentance. To vlogo bo ponovno opravljal Jure Zdovc.

Slovenska košarkarska reprezentanca je vse od zaključka evropskega prvenstva v Sloveniji brez selektorja, saj je takrat pogodba potekla Božidarju Maljkoviću. Košarkarska zveza Slovenije pa bo jutri dokončno razblinila dvome o njegovem nasledniku, saj so sklicali novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili novega selektorja.

Ob tem je že znano, da bo to mesto prevzel nekdanji trener ljubljanske Olimpije Jure Zdovc, ki je slovensko izbrano vrsto že vodil med letoma 2009 in 2010 in na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2009 dosegel četrto mesto. Pogodbo z zvezo je že podpisal, jutri sledi le še potrditev izvršnega odbora in uradna predstavitev. Zdovc trenutno vodi turški Gazientep, ob njem pa je bil glavni kandidat za novega selektorja Igor Kokoškov, nekdanji selektor Gruzije.

Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo novice ni želel komentirati, je pa dejal, da so vsi dogovori z naslednikom Božidarja Maljkovića že sklenjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.