Šport > Košarka
17 ogledov

Šermadini tudi uradno, prihaja Perry

Od Šermadinija (v ozadju za Tonyjem Parkerjem) v Olimpiji precej pričakujejo. (F
1/6
Žurnal24 main
Union Olimpija je pridobila nadarjenega gruzijskega centra Giorgija Šermadinija. Poleg Šermadinija pa naj bi se klubu pridružil tudi Američan Marque Perry. Podpisal naj bi za eno sezono.

Giorgi Šermadini, 216 cm visoki center, ki velja za enega večjih talentov svoje generacije v Evropi, je že prispel v Ljubljano in se bo nocoj pridružil ekipi pri vadbi.

Kot piše spletni portal slovenska-kosarka.si je v Olimpijo prišel nov organizator igre Marque Perry. 185 centimetrov visoki branilec naj bi bil hiter in dober v prodorih, v Evroligi pa je že igral v sezoni 2004/05, ko je branil barve Olympiacosa. Perryja spoznajte v galeriji.

Giorgi Šermadini je svojo košarkarsko pot začel leta 2005 v rodni Gruziji, kjer je začel nastopati za Maccabi Tbilisi. Hitro je prerasel gruzijsko ligo, saj je že pri 16-ih letih dosegal v povprečju 28,5 točke in 14,7 skoka na srečanje.  V zadnjem letu igranja v Gruziji je bil prvi strelec lige z 33,5 točke na tekmo, zbiral pa je tudi po 18,4 skoka, 4,8 podaje in 3,3 blokade na tekmo. Na začetku sezone 2008/09 je prestopil v grškega velikana Panathinaikos, kjer je imel obrobno vlogo in v Evroligi zaradi kvote tujcev ni nastopil. V grški ligi je v povprečju beležil 9,5 točke in 4,5 skoka na tekmo. V zadnji sezoni pri Panathinaikosu je v Evroligi v povprečju dosegal 4,5 točke in 2,2 skoka na tekmo. V grški ligi pa 5,1 točke in 2,7 skoka na tekmo.

Giorgi se nam je že pridružil in bo nemudoma vključen v sistem, saj nam je do sedaj primanjkovalo sil pod košema.
Jure Zdovc

Šermadini je od leta 2006 že tudi članski reprezentant Gruzije, pred tem pa je nastopal za mlajše kategorije Gruzije. Leta 2005 je bil povabljen na prestižen Adidasov kamp za najbolj talentirane mlade igralce v Berlin, naslednje leto na kamp Basketball Without Borders v litovski Vilnius, leta 2007 pa je nastopil tudi na Nike Hoop Summitu, kamor povabijo največje košarkarske talente svoje generacije.
 
Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: "Gre za mladega centra, od katerega pa pričakujemo veliko. Veseli smo dogovora s Panathinaikosom in počasi ekipa dobiva prave okvirje. Giorgi se nam je že pridružil in bo nemudoma vključen v sistem, saj nam je do sedaj primanjkovalo sil pod košema."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.