Šport > Košarka
26 ogledov

Šešok odstopil z mesta predsednika KZS

Dušan Šešok ni več predsednik Košarkarske zveze Slovenije. (Foto: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Dolgoletni predsednik Košarkarske zveze Slovenije je v ponedeljek odstopil. Do redne skupščine 5. junija, ko bo izvoljen nov predsednik, bo naloge predsednika opravljal podpredsednik Roman Volčič.
V zadnjem času je prišlo do določenega razkoraka v miselnosti o prihodnosti košarke oziroma KZS, zato sem se odločil za ta odstop, ki pa ne pomeni nič slabega, saj verjamem, da so na KZS zaposleni kakovostni kadri, ki so pripravljeni dobro delati še naprej.
Dušan Šešok

V ponedeljek, 29. marca, je z mesta predsednika Košarkarske zveze Slovenije (KZS) odstopil Dušan Šešok, ki je na to mesto stopil leta 1995. V skladu s statutom KZS in sklepom izvršnega odbora bo naloge predsednika opravljal podpredsednik Roman Volčič, nov predsednik pa bo izvoljen na redni skupščini 5. junija 2010. V skladu s statutom od ponedeljka, 29. marca, do 5. maja teče kandidacijski postopek za novega predsednika.

"V zadnjem času je prišlo do določenega razkoraka v miselnosti o prihodnosti košarke oziroma KZS, zato sem se odločil za ta odstop, ki pa ne pomeni nič slabega, saj verjamem, da so na KZS zaposleni kakovostni kadri, ki so pripravljeni dobro delati še naprej. S Košarkarsko zvezo Slovenije se razhajamo v prijateljskih odnosih, vsem zaposlenim in ostalim košarkarskim delavcem pa še naprej želim veliko uspeha," je ob odstopu dejal zdaj že nekdanji predsednik KZS Šešok.

Podpredsednik Roman Volčič pa je povedal naslednje: "Dozdajšnjemu predsedniku Dušanu Šešoku se zahvaljujemo za opravljeno delo v svojem dolgoletnem mandatu in z razumevanjem sprejemamo njegovo odločitev. Poskrbeli bomo, da bo delovanje KZS nemoteno potekalo še naprej, vsi zastavljeni cilji ostajajo enaki, do skupščine pa bomo uredili vse potrebno za izvolitev novega predsednika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.