Šport > Košarka
0 ogledov

Šešok: Pipan zaenkrat ostaja

sesok_main_bobo Žurnal24 main
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok je bil razočaran po četrtfinalnem izpadu slovenske reprezentance, a o menjavi na selektorskem stolčku (še) ne razmišlja.
 
 

Selektor Aleš Pipan zaenkrat ostaja na svojem položaju in močno upam, da bo tudi Rašo Nesterovič preklical slovo od reprezentančnega dresa, saj gre za vrhunskega igralca.

Dušan Šešok

 
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok po četrtfinalnem porazu s Portorikom na kvalifikacijskem turnirju za avgustovske olimpijske igre v Pekingu ni skrival razočaranja. Atenski nastop je ocenil za neuspešnega, o morebitnih kadrovskih zamenjavah - če se bodo sploh zgodile - pa bodo na Leskoškovi razpravljali šele konec leta. "O kadrovskih zadevah se nismo pogovarjali, prav tako nismo sprejeli nobenih odločitev. Selektor Aleš Pipan zaenkrat ostaja na svojem položaju in močno upam, da bo tudi Rašo Nesterovič preklical slovo od reprezentančnega dresa, saj gre za vrhunskega igralca," je uvodoma dejal Šešok in dodal: "V zvezi s kadrovanjem si bomo vzeli nekaj časa, dokončne odločitve pa sprejeli meseca novembra ali decembra. Preuranjene odločitve, ko se glave še niso povsem umirile, so nepotrebne, naša odločitev bo trezna in v korist slovenske košarke."

Slovenija tudi v četrtem poskusu ni zmogla premagati prekletstva četrtfinalnih obračunov. Za varovance Aleša Pipana so bili na evropskem prvenstvu v nekdanji ZRJ leta 2005 usodni Nemci , na svetovnem prvenstvu leta 2006 na Japonskem so jih premagali Turki, na lanskem zaključnem turnirju stare celine v Španiji pa Grki .

Rašo Nesterovič je najavil svoje reprezentančno slovo. © KZS

 
"Na atenskem turnirju nismo izpolnili našega cilja, vprašanje pa je, če smo ga sploh bili zmožni realizirati. Tej zasedbi sta manjkala dva kakovostna igralca, čeprav je znotraj zasedbe vladala kemija in dobro vzdušje," je dejal Šešok in dodal: "Portoriko je v četrtfinalnem dvoboju prikazal nadpovprečno predstavo, Slovenija pa pod svojimi zmožnostmi. Proti reprezentancam z vrhunskimi strelci je vedno težko igrati, mi portoriških igralcev enostavno nismo znali zaustaviti. Proti Portoriku ni sramota izgubiti, gre vendarle za reprezentanco, ki je v preteklosti premagala ZRJ in ZDA. Kljub četrtfinalnem porazu ostajamo zelo blizu svetovnega vrha, na katerega pa nam nikakor ne uspe stopiti in je vprašanje, če bomo ta korak sploh zmožni narediti. FIBA šteje več članic kot FIFA, v tej močni konkurenci pa je v svetovnem merilu naše mesto nekje od 10. do 15. mesta, v evropskem pa od petega do osmega mesta."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.