Šport > Košarka
21 ogledov

Šešoka je na KZS nasledil Volčič

Zdaj že nekdanji prvi mož Telemacha je sicer tudi predsednik Košarkarske zveze S Žurnal24 main
Košarkarska zveza Slovenije ima novega predsednika. To je direktor Telemacha Roman Volčič, ki je na vrhu krovne organizacije nasledil Dušana Šešoka, dolgoletnega predsednika KZS, ki je odstopil marca.

Na volilni skupščini KZS je 78 delegatov izvolilo tudi dva nova podpredsednika. To sta 38-letni Miro Smrekar (Adecco) in 29-letni Jugoslav Petkovič (Mimovrste), ki jih je na to mesto predlagal novi predsednik. Izvolitev 47-letnega Romana Volčiča, ki se je v košarko vpletel, ko je bil kot predstavnik Telemacha, enega glavnih pokroviteljev zveze, pred leti izbran za predsednika združenja prvoligašev, ni presenetljiva. Od odstopa Dušana Šešoka oziroma njegove razrešitve konec marca letos je bil namreč edini kandidat za to mesto.

Roman Volčič je v svojem govoru pred delegati skupščine izpostavil tri ključne naloge. Prva je izboljšanje komunikacije znotraj Košarkarske zveze Slovenije, druga delo z mladimi, tako z igralci kot trenerji, tretja pa povečanje finančnih sredstev oziroma proračuna zveze, ki za leto 2010 znaša približno dva milijona evrov. "Glede na recesijo, ki je udarila tudi po športu, mi je hitro postalo jasno, da se prav veliko kandidatov za to mesto ne bo prijavilo. Zadovoljen sem, da so me delegati izbrali z veliko večino in obljubljam, da bom že v ponedeljek začel z aktivnim delom. Moje tri osnovne želje so, da se izboljša komunikacija na vseh nivojih znotraj zveze, saj smo v preteklosti videli, kam pripelje slaba obveščenost vseh vpletenih organov, da se usmerimo v delo z mladimi igralci in trenerji, da se nam slučajno ne ponovi zgodba Italije, ki je padla v luknjo, potem ko je ena generacija zaključila z aktivnim igranjem, ter na koncu povečanje proračuna. Za letos imamo zbrana vsa potrebna finančna sredstva, za prihodnje leto pa ta želimo malenkostno povečati," je dejal Volčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.