Šport > Košarka
10 ogledov

Shaq ne verjame v prenovljeni Miami

Shaquille O'Neal bo v letošnji sezoni igral v dresu Boston Celtics. (Foto: Reute Žurnal24 main
Sloviti Shaquille O'Neal, novopečeni član Boston Celtics, se ne strinja z mnenjem večine, da ima Miami Heat z Jamesom, Wadom in Boshem največje možnosti, da stopi na vrh lige NBA.
V ligi NBA že od leta 1992
Shaquille O'Neal je bil leta 1992 prvi nabor na draftu. Njegovo povprečje znaša 24,1 točke, 11 skokov in 2,3 blokade na tekmo. Je peti najboljši strelec v zgodovini lige NBA (28,255) in štirinajsti skakalec (12,291). V svoji karieri je osvojil štiri šampionske prstane – tri z LA Lakers, enega z Miamijem.

Po prihodu LeBrona Jamesa in Chrisa Bosha, kjer bosta združila moči z Dwyanom Wadom, v Miami so mnogi vročico razglasili za enega in edinega favorita za naslov prvaka lige NBA. No, prenovljeni Miami pa ni prepričal vseh. Med njimi je tudi legendarni Shaquille O'Neal, ki ni navdušen nad Miamijem, še posebno ne nad Boshem. "Imajo dva sijajna igralca,“ je dejal Shaq, ki je skupaj z Wadom pred leti Miami popeljal do edinega naslova v ligi NBA. "Vsi govorijo o njihovi mladosti. V preteklih 16 letih sem igral v šestih finalih lige NBA in niti enkrat nisem videl, da bi mlada ekipa osvojila naslov. Morda so boljši, a ne zmorejo tega, kar zmoremo mi,“ je še dejal eden najboljših centrov v zgodovini lige NBA. Shaq je prav tako prepričan, da bodo on in ostali izkušeni člani Bostona (Paul Pierce, Ray Allen in Kevin Garnett) tudi letos krojili sam vrh lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.