Šport > Košarka
23 ogledov

Shaq z metuljčkom prvič v zelenem

Shaquille O`Neal Boston Celtics predstavitev 2010
1/9
Žurnal24 main
Zelena barva je te dni in. Zelene so Stožice, zelena je slovenska reprezentanca ... zelen je po novem Shaquille O'Neal. Izbral je številko 36 in se prvič pokazal v dresu Boston Celticsov.
Star je 38 let. Shaq. Z metuljčkom in dresom s številko 36 je prvič poziral kot Celtic. Poglejte ga!

Ko je bil Shaquille O'Neal mlajši, si je za vzornika vzel enega največjih košarkarjev vseh časov – Billa Russlla. Zdaj je postal okrepitev franšize, kjer je Russell osvajal šampionske prstane – Boston Celticsov. "Ko sem prišel v ligo, sem si s številom naslovov želel konkurirati Billu Russllu," je dejal na torkovi predstavitvi. "To se seveda ne bo zgodilo, a če mi jih uspe dobiti pol manj, bo kot da bi ga ujel." Russell, legenda Celticsov, je zbral 11 šampionskih prstanov. O'Neal ima štiri in si zdaj v svojem šestem klubu v ligi NBA želi še petega in šestega. V dveh sezonah bo z minimalno plačo in s soigralci, kot so Kevin Garnett, Paul Pierce, Rajon Rondo in Ray Allen, imel dobre možnosti.

O'Neal ni le košarkar, je velik zabavljač, kar je pokazal tudi na predstavitvi. Za cilj v novi sezoni si je zadal tudi pošteno bitko za največjega jedca v ekipi. Konkurenca je huda: Glen Big Baby Davis. "Sem enako požrešen? Sem. Če ne bi bil, ne bi izbral te ekipe," je smeje dejal Shaq, a s temi besedami je mislil tudi na lakoto po zmagah. "Nerad trošim svoj čas, niti čas koga drugega. Na koncu dneva, ko zaprem knjigo, je vse le v zmagah." Njegova predstavitev z dresom Celticsov s številko 36 je minila precej bolj mirno kot tista LeBrona Jamesa v Miamiju. V majhni sobici se je zbralo nekaj kamer, fotografov in ne več kot 50 novinarjev. Shaq, Garnett (ta je dogajanje opazoval z varne razdalje) in soigralci so odločeni, da se bodo raje širokoustili na parketu z zmagami.

Po pričakovanjih je enoletno pogodbo za enako plačo kot Shaq z Detroit Pistons podpisal Tracy McGrady. Službo išče še več podobnih že nekoliko odpisanih zvezdnikov.

O'Neal je s prestopov v Boston dokazal, da mu je v prvi vrsti mar za zmage in naslov in ne za denar ali slavo. Sprva si je želel pogodbe za 10 milijonov, a je podpisal dveletno, s katero bo dobil 1,3 milijona dolarjev na leto. In minutaža? "Povedal sem mu, da ne bo dobil 30 minut na srečanje, ampak od 20 do 25. Vprašal sem ga, ali mu je to prav, saj je to edini način, da bo lahko del te ekipe," je razkril trener Doc Rivers. In Shaqu je bilo prav. Je kakih 20 kilogramov težji, ko je bil rped 18 leti, precej okornejši in se vrača po poškodbi, a Rivers je prepričan: "Shaq še vedno lahko dela stvari, ki jih ne more noben drug center. Za zmage potrebuješ velikost. To praznino smo dobro zapolnili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.