Šport > Košarka
12 ogledov

Shaq z neslavnim rekordom

Shaquille_O'Neal_Action_060208a - main Žurnal24 main
Košarkarski zvezdnik Shaquille O'Neal, ki je sicer eden najboljših strelcev lige NBA, je dosegel neslaven rekord. Član Phoenixa je zgrešil že pet tisoč prostih metov.

Eden najboljših strelcev v severnoameriški košarkarski ligi NBA Shaquille O'Neal je v božičnem obračunu med  Phoenixom in San Antoniom (90:91) vpisal neslavni rekord. Čeprav je na tekmi zbral 23 točk, se je vpisal ob bok košarkarske legende Wilta Chamberlaina, s katerim sta edina v ligi po številu zgrešenih prostih metov prestopila mejnik 5000. Član Phoenixa je tako postal drugi košarkar po pokojnem Chamberlainu, ki mu je "uspelo" v karieri zgrešiti več kot pet tisoč prostih metov.

Medtem ko je O'Neal beležil neslavni rekord, pa je 34-letni Kanadčan Steve Nash, ki prav tako igra za Sonca iz Phoenixa, z osmimi podajami na zadnji tekmi vstopil v elitni klub najboljših podajalcev. Tako je postal 13. košarkar lige NBA, ki so v karieri dosegli sedem tisoč podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.