Šport > Košarka
19 ogledov

Shaqov ne tujini, ja vlogi rezervista

Sezono sta končala poražena. LeBron novo priložnost išče v Miamiju, Shaq očitno Žurnal24 main
Še ta teden bo Shaquille O'Neal sprejel odločitev, kje bo nadaljeval in najverjetneje končal kariero. Zagotovo ostaja v ligi NBA. Kot pravijo ligaški viri, je tik pred podpisom pogodbe za rezervo pri Boston Celticsih.
Shaquille O'Neal je bil z Los Angeles Lakers prvak trikrat, četrtič mu je uspelo z Miami Heati.

Minulo sezono sta bila LeBron James in Shaquille O'Neal soigralca. Pri Cleveland Cavaliersih nista dosegla, kar sta napovedovala pred začetkom prvenstva: šampionskih prstanov. V naslednji sezoni bo kralj cilj poskušal izpolniti pri Miami Heatih, 38-letni center pa novo sredino še išče. Kaj lahko se zgodi, da si bosta stala nasproti že na uvodni tekmi nove sezone. Vse glasnejše so govorice, da bo Shaq prvič v karieri adut s klopi, in sicer pri ... Boston Celticsih. Ti bodo 26. oktobra prvi nasprotniki Heatov. Nba.com piše in citira ligaške vire, da je Shaq tik pred dogovorom s Celtics, kar bi pomenilo, da bosta zanje igrala dva O'Neala, saj je pred tedni z njimi podpisal tudi Jermaine O'Neal. Boston centre išče zaradi upokojitve Rasheeda Wallacea in poškodbe Kendricka Perkinsa.

Vem, da bom igral v NBA. V tujini? Ne.
Shaquille O'Neal

Shaquille O'Neal ima za sabo eno svojih slabših sezon (s povprečjem 12 točk in 6,7 skoka na srečanje). Del sezone zaradi poškodbe sploh ni igral. Predvsem v končnici je bil le klavrna podoba svojih šampionskih časov: prepočasen in premalo okreten. Vseeno je dobival prednost pred Zydrunasom Ilgauskasom in tako pravijo, da je prav to povzročilo nemire v slačilnici Cavaliersov in posledično vodilo do prezgodnjega izpada. Tank, kot so ga nekoč klicali, je odločen, da se v novi sezoni vrne v boljši formi in v moštvo, s katerim bo imel možnost bitke za prvaka. Možnost selitve v Evropo, o kateri se je govorilo pred nekaj dnevi, je zavrnil. "Vem, da bom igral v NBA. V tujini? Ne. Odločitev bom sprejel v dnevu ali dveh," je dejal v torek zvečer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.